Kočner chcel odstaviť Kollára, "kauza" Čistý deň mu vtedy nevyšla. Ten teraz reaguje na "Kočneroviny"
01 | 08 | 2019 I Redakcia, TASR

Organizovaná zločinecká skupina cieľavedome zneužívala policajnú moc, niektorých okresných prokurátorov, sudcov a podsvetie na to, aby diskreditovala nepohodlných politikov, povedal pre TASR predseda hnutia Sme rodina Boris Kollár v reakcii na informácie zverejnené v Denníku N.


Tie hovoria o pokusoch Mariana Kočnera a Norberta Bödöra diskreditovať Kollára spolu s ďalšími politikmi. Kočner to skúšal cez Čistý deň, nepodarilo sa. Teraz Kočner sedí v base a Čistý deň bol zrušený, zatiaľ čo Kollár stále sedí v parlamente a pripravuje sa na prichádzajúce voľby do parlamentu.

Len voči sebe zachytil Kollár tri trestné stíhania, ktoré mali viesť dnes už bývalí vyšetrovatelia Štefan Jombik a Jaroslav Barochovský. Podľa neho sa ho snažili zlikvidovať rovnako ako Daniela Lipšica, Igora Matoviča a Gábora Grendela.

"KOČNEROVINY" Z THREEMY: "Papier, na ktorý sme robili slinoviny u teba neostal žiaden?" pýtal sa Agha
Denníku N sa podarilo získať časti Kočnerovej komunikácie cez aplikáciu Threema. Správy sú súčasťou súdneho spisu kauzy zmenky. K dispozícii ju majú už niekoľko dní Kočner, Rusko aj Agh. Čítať ďalej
01 | 08 | 2019 | Peter Bachan


„Záhadne to boli vždy Jombik a Barachovský, osobní vyšetrovatelia Mariana K., ktorí mu robili špinavú prácu,“ pokračuje predseda hnutia Sme rodina.

Podľa Kollára mu otvárali a zatvárali kauzy, keď začali stíhať údajne na jeho objednávku, poprípade zastavovali trestné stíhania vedené voči nemu.

Ku komunikácii sa cez Facebook vyjadril aj podpredseda poslaneckého klubu Sme rodina Peter Pčolinský. "Komunikácia Kočnera s Bödörom je dôkazom, že sa systematicky snažili o cielenú diskreditáciu Borisa Kollára a jeho koniec v politike. Naše hnutie, ktoré nie je závislé na oligarchoch, vadilo a vadí týmto “priateľom” strany Smer. Boli schopní čohokoľvek," napísal na svojej facebookovej stránke.

Pčolinský je presvedčený, že "zvyšky tejto zločineckej skupiny, ktoré ešte nie sú v base, robia tieto aktivity aj naďalej". "Keby som si dnes mal tipnúť, kde budú tráviť títo dvaja páni a ich komplici Vianoce, tak na rodinnú pohodu doma pri stromčeku by som nevsádzal," dodal na záver.

PRÁVE TERAZ: Milan Lučanský vylúčil stretnutia s Marianom Kočnerom a Norbertom Bödörom
Prezident Policajného zboru (PZ) SR Milan Lučanský vylúčil stretnutia s obvineným Marianom K. a Norbertom Bödörom. Čítať ďalej
01 | 08 | 2019 | SITA


„Z komunikácie je zrejmé, že sa výraznou mierou snažil o trestné stíhanie a diskreditáciu najmä Daniela Lipšica (Lipstein, Gambino), Igora Matoviča, Borisa Kollára (vlekár) a Andreja Kisku,“ uvádza podľa Denníka N policajt, ktorý analyzoval prepis komunikácie medzi Norbertom Bödörom a Marianom K.

Ten opisuje aj, ako Marian K. s Bödörom konali v prospech strany Smer-SD. Časť tejto komunikácie predložil senátu Špecializovaného trestného súdu v Pezinku prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Ján Šanta vo veci údajného falšovania zmeniek TV Markíza a marenia spravodlivosti. V kauze sú obžalovaní Marian K. a niekdajší riaditeľ televízie Pavol R.

Jana TELEKI: Šantova Ilúzia o nepriestrelnej žalobe sa rozpadla ako domček z kariet
Skôr ako začalo súdne pojednávanie médiá masírovali verejnosť a pokúšali sa verejnosti vtlačiť do podvedomia rozprávku o nepriestrelnej obžalobe vypracovanej prokurátorom JUDr. Šantom. Možno by obžaloba aj nepriestrelná bola, pokiaľ by Šanta... Čítať ďalej
31 | 07 | 2019 | Jana Teleki