Klus: V každej slušnej krajine by už boli dávno vyhlásené predčasné voľby
01 | 08 | 2019 I TASR

V každej slušnej krajine by už boli dávno vyhlásené predčasné voľby a zabezpečený pád vlády, myslí si poslanec parlamentu Martin Klus (SaS). Povedal to v reakcii na medializované informácie o komunikácii Mariana K. s nitrianskym podnikateľom Norbertom Bödörom a s bývalým novinárom a príslušníkom SIS Petrom Tóthom. Klus doplnil, že najbližšie parlamentné voľby preto budú kľúčové a občania musia v nich vyvodiť dôsledky voči súčasnej moci.


"Je nemysliteľné, aby ľudia, ktorí sú priamo prepojení s organizovaným zločinom a takí, ktorí sa neštítia dokonca vraždy, mali riadiť túto krajinu," povedal vo štvrtok Klus novinárom.

O záujme na diskreditácii opozičných politikov podľa Klusa tušili. "Je skutočne prekvapujúce pre Slovensko, že je to až takto ďaleko. Myslím si, že občania musia vyvodiť dôsledky vo voľbách voči takejto moci," povedal poslanec za SaS.

Najbližšie parlamentné voľby budú podľa Klusa kľúčové. "Už teraz bojujú o holú slobodu. Títo ľudia vedeli, že pokiaľ by v roku 2016 Robert Fico a Robert Kaliňák neboli premiérom a ministrom vnútra, tak by pravdepodobne zle dopadli už vtedy. Takže 2020 je pre nás kľúčový rok a pri troche šťastia možno ešte skôr," reagoval Klus na medializované informácie, že Marian K. mal záujem konať v prospech strany Smer-SD a mal mať obavy o budúcnosť strany.

FICO REAGUJE NA KOČNERA: Je to len snaha prekryť Trubanov škandál, vraví na videu
Útoky na stranu Smer-SD o dobrých vzťahoch s Marianom K. sú snahou o prekrytie škandálu Michala Trubana s užívaním návykových látok. Povedal to predseda strany Smer-SD Robert Fico vo videu, ktoré strana zverejnila na sociálnej sieti Facebook.... Čítať ďalej
01 | 08 | 2019 | SITA


Podľa medializovaných informácií mal Marian K. komunikovať s Bödörom o SIS, polícii, ale aj prokuratúre a prideľovaní konkrétnych prípadov konkrétnym prokurátorom. Bödör mal pre neho zabezpečovať lustrácie novinárov.

Marian K. mal mať ambície aj v politike. Denník N informoval, že mal záujem konať v prospech strany Smer-SD a po vražde Kuciaka mal o budúcnosť strany obavy. Denník sa opiera o zápis policajta, ktorý analyzoval prepis komunikácie medzi Bödörom a Marianom K. Informuje tiež, že Marian K. mal záujem o trestné stíhanie a diskreditáciu advokáta Daniela Lipšica, poslancov Národnej rady SR Igora Matoviča (OĽaNO) a Borisa Kollára (Sme rodina), a exprezidenta Andreja Kisku. Mal mať aj vlastné politické ambície so stranou Cieľ.

Časť tejto komunikácie predložil senátu Špecializovaného trestného súdu v Pezinku prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Ján Šanta vo veci údajného falšovania zmeniek TV Markíza a marenia spravodlivosti. V kauze sú obžalovaní Marian K. a niekdajší riaditeľ televízie Pavol R.

Marian K. je obvinený aj z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka.

V Kočnerovej komunikácii sa spomína aj strana Cieľ, ktorú plánoval založiť spolu s Tóthom a Zsuzsovou
Marián Kočner mal so stranou Cieľ veľké ambície, ktoré však už nestihol naplniť. Čítať ďalej
01 | 08 | 2019 | Peter Bachan