Hlavná odborníčka pre všeobecné lekárstvo odstúpila
01 | 08 | 2019 I SITA

 Jana Bendová od 1. augusta už nie je hlavnou odborníčkou ministerstva zdravotníctva pre všeobecné lekárstvo. Informoval o tom portál vZdravotnictve.sk na základe oznámenia na jej stránke. Funkcie sa vzdala. Ako dôvod uviedla pracovnú vyťaženosť.


"Od nástupu do funkcie […] bol každý môj deň naplnený vrchovato prácou a na osobný život takmer nezostával čas. Po dôkladnom zvážení všetkých pre a proti som sa preto rozhodla od 1. 8. odstúpiť a túto náročnú funkciu prenechať niekomu inému,“ uviedla Bendová.

"Ďakujem všetkým, ktorí ma podporovali a pomáhali mi. Spoločne sme ustáli neľahké obdobie pred rokom pri zmenách v organizácii pohotovostí a obhliadok mŕtvych. Spoločne sme dokázali presadiť, aby všetky lieky na tlak smeli predpisovať všeobecní lekári, či zreštartovali záujem absolventov medicíny o všeobecné lekárstvo,“ píše vo svojom oznámení Bendová.

Ako ďalej uviedla, je hrdá na to, že sa jej podarilo významne zlepšiť komunikáciu všeobecných lekárov so zástupcami sestier, všeobecných lekárov pre deti a dorast, kardiológov, psychiatrov, diabetológov a ďalších špecialistov, ako aj komunikáciu s pacientskymi organizáciami i všetkými mienkotvornými médiami.

Jana Bendová bola vo funkcii od 15. mája 2018.

Janckulík považuje zákon o stratifikácii za bezzubý, Suchánek ho nepodporí
Členovia Výboru Národnej rady (NR) SR pre zdravotníctvo Igor Janckulík a Alan Suchánek (obaja nezaradení) hovoria o potrebe reformovať slovenské zdravotníctvo. Ako pre TASR povedal Janckulík, ústavný zákon o tzv. stratifikácii predložený... Čítať ďalej
01 | 08 | 2019 | TASR