ŠPORT: Mladý slovenský krídelník Krajč smeruje do kanadskej juniorky, hrať bude v Calgary
31 | 07 | 2019 I SITA

Mladý slovenský útočník Samuel Krajč doteraz pôsobil v juniorke, resp. doraste Dukly Trenčín a v sezóne 2018/2019 na jeden zápas nakukol aj do najvyššej seniorskej súťaže.


V najbližšom súťažnom ročníku však už bude 17-ročný martinský rodák zbierať skúsenosti v zámorí. Krajč sa dohodol na spolupráci s klubom Calgary Hitmen, ktorý pôsobí vo Western Hockey League. Informuje o tom oficiálny web WHL.

Práve táto organizácia si mladíka vybrala koncom júna v doplňujúcom drafte CHL, teda troch najprestížnejších zámorských juniorských súťaží (WHL, OHL, QMJHL). V Calgary Hitmen v minulosti pôsobili aj ďalší Slováci - brankári Rastislav Staňa, Juraj Hollý a korčuliari Tomáš Troliga, Roman Tománek a Martin Štepán.

ŠPORT: Kozák ml. bol rád, že hráči Slovana utíšili kosovské publikum a splnili taktické pokyny
Futbalistom ŠK Slovan Bratislava sa podarilo splniť cieľ, s ktorým v úvode aktuálneho týždňa cestovali do Kosova. V utorok podvečer zvíťazili v Prištine nad tamojším šampiónom KF Feronikeli 2:0 a vybojovali si postup do 3. predkola Európskej ligy... Čítať ďalej
31 | 07 | 2019 | SITA


Júnovým import draftom "prešlo" až sedem mladíkov zo Slovenska. Krajč je však zatiaľ len druhý z nich, ktorého zmluvu potvrdili v zámorí. Martin Chromiak, Samuel Hlavaj, Oleksij Myklucha, Samuel Kňažko ani Adrián Valigura zatiaľ oficiálne nesmerujú do nových klubov v CHL.

Okrem Krajča mieri do WHL aj Oliver Okuliar, konkrétne do tímu Lethbridge Hurricanes. Zo spomenutého septeta všetci okrem Mykluchu a Okuliara v apríli reprezentovali Slovensko na majstrovstvách sveta hráčov do 18 rokov.

ŠPORT: Michael Schumacher robí pokroky, hovorí jeho bývalý šéf Jean Todt
V decembri ubehne už šesť rokov od vážnej nehody bývalého nemeckého pretekára formuly 1 Michaela Schumachera. Momentálne sa doma vo Švajčiarsku zotavuje z ťažkého zranenia hlavy, no podľa slov prezidenta Medzinárodnej automobilovej federácie (FIA)... Čítať ďalej
31 | 07 | 2019 | SITA