Pre neľudské podmienky v egyptskom väzení drží hladovku 130 väzňov
31 | 07 | 2019 I SITA

Viac ako šesť týždňov drží hladovku 130 väzňov vo väzení známom pod názvom Škorpión v egyptskej metropole Káhira, informovala ľudskoprávna organizácia Amnesty International (AI).


Dôvodom sú "kruté a neľudské podmienky" v tomto neslávne známom zariadení. AI v stredu vyzvala egyptské úrady, aby prešetrili tvrdenia väzňov o mučení či inom hrubom zaobchádzaní.

Ako uviedla zástupkyňa riaditeľa AI pre Blízky východ a severnú Afriku Magdalena Mugrábi, "kombinácia zlých hygienických podmienok a neľudského zaobchádzania vo väzbe, ako aj odmietanie návštev rodinných príslušníkov a prístupu k právnikom, vytvorili pre väzňov neznesiteľnú situáciu".

Vo väzení zadržiavajú aj niekoľko politických väzňov, ktorých v uplynulých rokoch zatkli počas rozsiahlych zásahov proti politickej opozícii.

Ministerstvo vnútra situáciu nekomentovalo.

KRIMI: Mladík v Olomouci brutálne napadol dieťa, utrpelo vážne poranenia hlavy. Obvinili ho z pokusu o vraždu
Česká polícia obvinila 23-ročného muža z pokusu o vraždu ročného dieťaťa. Mladík podľa polície dieťa napadol tak brutálne, že utrpelo vážne poranenia hlavy. Informácie priniesli české médiá, ktoré sa odvolávajú na informácie ČTK. Tej poskytol... Čítať ďalej
31 | 07 | 2019 | Ján Prokop