Kvôli nedeľnej búrke je na strednom Slovensku bez elektriny vyše 1300 odberných miest
29 | 07 | 2019 I TASR

Na strednom Slovensku je bez elektriny ešte stále viac ako 1300 odberných miest. Stredoslovenská distribučná (SSD) rieši momentálne šesť porúch na vedeniach vysokého napätia, pre ktoré zostalo bez napájania takmer 50 trafostaníc. TASR o tom informoval hovorca SSD Miroslav Gejdoš.


"Najviac zasiahnutými sú niektoré obce v okrese Rimavská Sobota, ale aj mesto Kremnica," konkretizoval Gejdoš. Okrem toho eviduje SSD aj viacero lokálnych výpadkov na úrovni nízkeho napätia.

V teréne sú desiatky údržbárov, ťažká technika aj piliari. "Väčšinou opravujú vodiče postrhávané na zem a odstraňujú stromy a konáre popadané na vedenie. Keďže je stále mokro, terén je na mnohých miestach šmykľavý a blatistý, čo im výrazne obmedzuje pohyb. Vynakladajú však maximálne úsilie, aby poruchy odstránili čo najskôr," dodal Gejdoš.

Po nedeľných búrkach bolo v pondelok ráno bez elektriny na strednom Slovensku približne 1500 odberných miest.

Volkswagen SK po dvoch týždňoch celozávodnej dovolenky spustil výrobu
Bratislavský závod Volkswagen Slovakia v pondelok po dvojtýždňovej plánovanej odstávke opätovne spustil výrobné linky. Do práce po celozávodnej dovolenke nastúpili aj zamestnanci nástrojárne v Stupave. Výroba v martinskom závode bude ešte týždeň... Čítať ďalej
29 | 07 | 2019 | TASR