Britská spoločnosť Just Eat a holandská Takeaway.com oznámili zlúčenie
29 | 07 | 2019 I TASR

Britská spoločnosť Just Eat a holandská Takeaway.com v pondelok predstavili plán na spojenie svojich síl a vytvorenie "ťažkej váhy" v rýchlo rastúcom odvetví dodávok potravín.


Kombinácia týchto dvoch spoločností povedie k vytvoreniu dodávateľskej platformy v hodnote približne 11 miliárd USD (9,88 miliardy eur), ktorá bude schopná konkurovať spoločnosti Deliveroo so sídlom v Británii a americkej Uber Eats, ktorá má silnú pozíciu aj na dôležitých trhoch, ako sú Británia, Kanada, Nemecko a Holandsko.

Ak sa transakcia uskutoční, akcionári spoločnosti Just Eat budú mať podiel vo výše 52,2 % v kombinovanej firme so sídlom v Holandsku, pričom jej akcie budú kótované na londýnskej burze.

Akcie Just Eat v pondelok ráno vyskočili o viac ako 20 % po zverejnení správy.

Obe firmy uviedli, že ak sa stanú jednou z najväčších platforiem na dodávanie potravín na svete, budú schopné zvýšiť investície do technológií a marketingu.

„Kľúčovou črtou kombinácie Just Eat a Takeaway.com je limitované geografické prekrývanie spoločností,“ uviedol analytik Russell Pointon z Edison Investment Research.

Spojenie im „pomôže zlepšiť ziskovosť investovaním do menej ziskových trhov a pri boji o podiel na veľmi konkurenčnom trhu," dodal.

CBI varovala, že ani jedna strana nie je pripravená na brexit bez dohody
Konfederácia britského priemyslu (CBI) v pondelok varovala, že ani Spojené kráľovstvo, ani Európska únia nie sú pripravené na brexit bez dohody. Čítať ďalej
29 | 07 | 2019 | TASR