Turecký analytik: NATO pripravuje okupáciu Turecka
28 | 07 | 2019 I Ján Prokop

Pokusy o prevrat v Turecku boli vykonané v rámci "smerníc NATO", hovorí turecký politický filozof Lutfi Özşahin.


A teraz Turecko preukázalo vytrvalosť v otázke nákupu ruských komplexov S-400, pretože sa pripravuje postaviť sa proti "potenciálnemu okupačnému plánu" NATO, uviedol Lutfi Özşahin, expert na politickú filozofiu. Podľa analytika je Severoatlantická aliancia skutočnou "hrozbou pre Turecko".

"Kúpili sme a dostali S-400?", Pýta sa Özşahin a pokračuje, "ak by Rusko malo okupovať Turecko, tak prečo by nám malo predávať S-400? Jedinou silou schopnou okupovať Turecko zo vzduchu sú Spojené štáty. NATO má teda v pláne obsadiť Turecko, "uviedol expert v programe Pulse Turecka v televízii Habertürk.

Disciplinárne senáty fungujú spoľahlivo, zo štatistík však vyplývajú aj nedostatky
Disciplinárne senáty, ktoré preverujú sudcov, fungujú podľa Súdnej rady SR spoľahlivo. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa rady Veronika Müller. Aj napriek tomu súdna rada informuje, že v niektorých prípadoch boli zistené neprimerané dĺžky... Čítať ďalej
28 | 07 | 2019 | SITA


Podľa jeho názoru sa sily Severoatlantickej aliancie pripravujú na útok zo vzduchu, a za týmto účelom uskutočnili v minulosti zvláštne tréningovej manévre.

"Neexistuje žiadne NATO, ktoré by Turecko chránilo. Existuje NATO, ktoré udržuje krajiny na vodítku, kontroluje a v prípade potreby zabezpečuje prevraty, "zdôraznil Ozshakhin.

V lete 2002 sa v americkom štáte Nevada konalo obrie cvičenia nazvané Millennium Challenge 2002, na ktorých sa zúčastnilo 13 500 vojakov. Týchto rozsiahlych manévrov sa zúčastnilo mnoho krajín NATO, ale Turecko tam nebolo pozvané, uvádza článok.

Generál Graziano: EÚ je schopná ochrániť svojich občanov pred hrozbami
Európska únia je schopná ochrániť svojich občanov pred potenciálnymi hrozbami, potvrdil to predseda Vojenského výboru Európskej únie (EUMC) - generál Claudio Graziano. Čítať ďalej
28 | 07 | 2019 | TASR


Cieľovou krajinou v tomto cvičení je krajina na dvoch kontinentoch. V tomto zmysle riadia rad námorných trás. Táto krajina má problémy s ostrovnou krajinou v Stredozemnom mori. V cieľovej krajine sú tiež menšinové prvky.

Scenár začína ničivým zemetrasením v cieľovej krajine. Medzitým, súčasne so zemetrasením, medzinárodný súd rozhoduje o hraniciach krajiny a proti jej záujmom. Medzinárodné sily všetko podmieňujú návrhom "vstúpiť do konfliktu s ostrovným štátom", s ktorým má tiež problémy

Politici v ťažkých situáciách sú nútení tento návrh prijať. Potom sa vojaci zmocnia vlády a založia v krajine autoritársku vládu. Potom blokujú ostrovný štát a americké jednotky zasiahnu do 96 hodín a krajinu obsadia.

TRAGÉDIA: Zosuv pôdy v mjanmarskej bani zabil viac ako tucet ľudí
Zosuv pôdy v Mjanmarsku v nefritovej bani zabil najmenej 14 ľudí vrátane policajta. Čítať ďalej
28 | 07 | 2019 | Marek Molnár