Slovenská pošta má dať na informačný systém takmer štyri a pol milióna eur
27 | 07 | 2019 I SITA

Slovenská pošta, a. s., má vynaložiť na správu a podporu informačného systému pre platby a evidenciu správnych a súdnych poplatkov (IS PEP), Modul FrontOffice (FO) a Modul správy poplatkov (MSP) 4,43 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH). Štátna spoločnosť zadala zákazku Národnej agentúre pre sieťové a elektronické služby (NASES), a to cez rokovacie konanie bez predchádzajúcej výzvy na súťaž. Vyplýva to z oznámenia o dobrovoľnej transparentnosti Ex ante zverejnenom vo Vestníku verejného obstarávania.


"Bez zabezpečenia správy a podpory centrálnych systémov služby e-Kolok (IS PEP, FO a MSP) prostredníctvom platnej prevádzkovej zmluvy s NAES, ktorá je jediným prevádzkovateľom IS PEP a nadobúdateľom relevantných hardvérových a softvérových komponentov IS PEP, nie je možné zabezpečiť prevádzku systému e-Kolok a poskytovať požadované služby Slovenskej pošty ako prevádzkovateľa systému e-Kolok," zdôvodnila Slovenská pošta spôsob zadania zákazky.

Slovenská pošta zamestnáva 83 % žien,prevažujú medzi poštovými doručovateľmi aj vo vedení
V súčasnosti tvoria ženy 83 % z celkového počtu zamestnancov Slovenskej pošty. Prevažujú nielen medzi poštovými doručovateľmi, ale aj na vedúcich pozíciách. Muži zasa dominujú v pozíciách balíkových doručovateľov a v oblasti poštovej... Čítať ďalej
08 | 03 | 2019 | TASR


Kľúčovou časťou systému e-Kolok je podľa poštovej spoločnosti práve IS PEP. "Ten slúži na administráciu celého systému. evidenciu všetkých správnych a súdnych poplatkov platených prostredníctvom elektronických služieb Ústredného portálu verejnej správy," uviedla Slovenská pošta. Tá pre zabezpečenie služieb ukončených na FrondEnd zariadeniach (kiosky, mobilné aplikácie, virtuálny kiosk) obstarala parciálnu časť centrálneho systému IS Front Office (IS FO). Systémy IS PEP s modulom správy poplatkov a IS FO vytvárajú celistvú centrálnu architektúru systému e-Kolok.

Aplikáciu IS FO dodala Slovenskej pošte spoločnosť CNC, a. s., Bratislava na základe zmluvy o dielo z 5.novembra.2013. Prehlásila pritom, že výlučne vykonáva všetky majetkové práva autora v zmysle príslušných ustanovení Autorského zákona vo svojom mene a na svoj účet vrátane práva na rozširovanie a poskytovanie licencie na užívanie aplikácie a služby podpory pre aplikáciu bude vykonávať buď priamo pre Slovenskú poštu, alebo pre servisnú prevádzkovú organizáciu, ktorú na tento účel Slovenská pošta písomne označí.