Slovenská pošta zamestnáva 83 % žien,prevažujú medzi poštovými doručovateľmi aj vo vedení
08 | 03 | 2019 I TASR

V súčasnosti tvoria ženy 83 % z celkového počtu zamestnancov Slovenskej pošty. Prevažujú nielen medzi poštovými doručovateľmi, ale aj na vedúcich pozíciách. Muži zasa dominujú v pozíciách balíkových doručovateľov a v oblasti poštovej prepravy.


Celkovo pracuje v Slovenskej pošte 13.206 ľudí, z toho je takmer 11.000 žien. Na pozícii poštového doručovateľa pritom pracuje viac ako 4000 žien, čo predstavuje vyše 88 % z celkového počtu poštových doručovateľov.

Ženy zarábajú na Slovensku menej, lebo sú na horšie platených pozíciách
Hoci žena s mužom pracujú v jednej firme a napriek tomu, že sú na rovnakej pozícii, ich finančná odmena nie je zhodná. Štatistika hovorí, že na Slovensku zarába žena o 9 % menej. Ako vyplýva z analýzy portálu Platy.sk, rovnaká pozícia nemusí... Čítať ďalej
08 | 03 | 2019 | TASR


Ženy prevažujú aj na vedúcich pozíciách, pôsobí ich tam 1671. To je až 91 % z celkového počtu vedúcich pracovníkov.

Najviac zamestnankýň eviduje pošta v Bratislavskom kraji, na druhom mieste je Banskobystrický a na treťom Košický kraj. Takmer 4000 žien zároveň pre poštu pracuje viac ako 21 rokov.

"Jednou z našich priorít v rámci stratégie Pošta 2020 je byť konkurencieschopným zamestnávateľom so spokojnými zamestnancami, na čom budem stavať aj naďalej," skonštatoval generálny riaditeľ Slovenskej pošty