KRIMI: Polícia musela strieľať v Michalovciach kvôli drogovej činnosti
26 | 07 | 2019 I TASR

Viac ako 22 gramov kryštalickej látky s prítomnosťou metamfetamínu zaistila v stredu (24. 7.) polícia pri prehliadke dvoch bytov v Michalovciach. Zaisteniu predchádzalo prenasledovanie unikajúceho vozidla s dvomi podozrivými osobami. Keďže podozriví na výzvy na zastavenie nereagovali, príslušníci Policajného zboru (PZ) použili dva varovné výstrely do vzduchu. Informovala o tom košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.


Počas policajnej akcie vykonali príslušníci Pohotovostného policajného útvaru Krajského riaditeľstva PZ Košice, psovod a príslušníci Národnej kriminálnej agentúry dve domové prehliadky. "V jednom z bytov boli okrem predmetov súvisiacich s drogovou trestnou činnosťou nájdené finančné prostriedky pochádzajúce z predaja drog a plastové vrecúško s kryštalickou látkou s hmotnosťou 21,65 gramu, v ktorej bola zistená prítomnosť matamfetamínu. Podľa predbežného vyjadrenia kriminalisticko-expertízneho ústavu by bolo možné z takého množstva vyrobiť minimálne 354 bežných jednorazových dávok drogy," uviedla Ivanová. V druhom z bytov bolo podľa nej nájdených 0,62 gramu podobnej látky, z ktorej by bolo možné vyrobiť minimálne 12 bežných jednorazových dávok drogy.

Hlavný ťah z Popradu do Tatier opravujú, treba rátať s obmedzeniami
Cestu na hlavnom ťahu z Popradu smerom do Vysokých Tatier v týchto dňoch začali opravovať. Projekt približne za 2,8 milióna eur by mal zhotoviteľ zrealizovať za osem mesiacov, vodiči, a najmä návštevníci Tatier sa musia pripraviť na isté... Čítať ďalej
26 | 07 | 2019 | TASR


Výsledky doterajšieho pátrania podľa Ivanovej slov ukázali, že dvojica páchala drogovú trestnú činnosť v michalovskom okrese dlhší čas. "Zakázané drogy, najmä však pervitín, si sústavne a opakovane zadovažovali od doposiaľ nestotožnených zdrojov a v michalovských bytoch ich podľa dopytu pripravovali, rozdeľovali a ďalej distribuovali užívateľom z Michaloviec a blízkeho okolia," informovala.

Zadržané osoby, Michalovčanov Martina (34) a Simonu (20), vyšetrovateľ kriminálnej polície vo štvrtok obvinil zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. Martinovi, ktorý bol v auguste 2011 taktiež za drogovú činnosť právoplatne odsúdený, hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na desať až 15 rokov. Simona môže za mrežami stráviť tri až desať rokov.

SaS: Lučanský by mal odvolať šéfa finančnej polície Slobodníka, je blízky osobe stíhanej za daňové podvody
Policajný prezident Milan Lučanský by mal odvolať šéfa Národnej jednotky finančnej polície NAKA Bernarda Slobodníka. Ako ďalej dnes na tlačovej besede uviedol poslanec Národnej rady SR za opozičnú stranu SaS Jozef Rajtár, jedným z dôvodov je, že... Čítať ďalej
26 | 07 | 2019 | SITA