RAŠI: Inovační diplomati odštartovali v zahraničí svoje pilotné misie
24 | 07 | 2019 I SITA

Prví štyria slovenskí inovační diplomati odleteli do krajín, ktoré sú z hľadiska výskumu, vývoja a inovácií (VVaI) celosvetovými lídrami. V Číne bude pôsobiť Tibor Buček, vo Fínsku Miloš Koterec, pozíciu v Spojených štátoch amerických obsadil Peter Šesták a v Izraeli Slovensko zastúpi Miloš Bikár.


Proces budovania slovenskej inovačnej diplomacie, ktorý koncom minulého roka schválila Vláda SR, má vo svojej gescii Úrad podpredsedu vlády pre investície a informatizáciu (ÚPVPII).

„Úlohou inovačných diplomatov bude napomáhať slovenským výskumným inštitúciám, univerzitám a podnikateľom v nadväzovaní spolupráce s inovačným prostredím v zahraničí, ako aj podpora verejno-súkromných partnerstiev,“ potvrdil vicepremiér Richard Raši. Neoddeliteľnou súčasťou misie bude aktívna prezentácia našej krajiny ako inovatívne naštartovaného a technologicky vyspelého štátu.

Rašiho úrad vyhlásil výzvu na projekt kybernetickej bezpečnosti finančnej správy za vyše 40 mil. eur
Projekt na zvýšenie kybernetickej bezpečnosti systémov finančnej správy za desiatky miliónov eur je o krok bližšie k realizácii. Po tom, čo Úrad podpredsedu vlády pre investície a informatizáciu (ÚPVII) v júni projekt odsúhlasil, v utorok uverejnil... Čítať ďalej
23 | 07 | 2019 | SITA


Diplomati boli vyslaní do krajín, kde sídlia progresívne nadnárodné spoločností a zároveň sú domovom pre stovky medzinárodných výskumno-vývojových inštitúcií.

„Z geografického hľadiska predstavujú tieto krajiny trhy s najlepšími inovačnými ekosystémami, ktoré už dnes úspešne pilotujú niektoré prístupy k rozvoju spolupráce v oblasti inovácií,“ zdôraznil Richard Raši.

Inovační diplomati tak budú mať jedinečnú príležitosť načerpať inšpiratívne nápady, podporovať slovenských podnikateľov pri nadväzovaní medzinárodnej spolupráce, ale najmä prilákať zahraničných investorov do našej krajiny.

Hlavnou úlohou slovenskej diplomatickej misie je zvýšiť počet našich úspešných účastí na medzinárodných grantových schémach, pomáhať umiestňovať slovenské produkty na zahraničných trhoch a posilniť tak našu konkurencieschopnosť v globálnom rozmere.

Vicepremiér Raši odletel na festival EYOF do Azerbajdžanu
Podpredseda vlády SR pre investície a informatizáciu Richard Raši odcestoval do azerbajdžanského Baku na 15. ročník Európskeho olympijského festivalu mládeže (EYOF), kde sa zúčastnil na slávnostnom otváracom ceremoniáli. Navštívi tiež rôzne... Čítať ďalej
22 | 07 | 2019 | SITA