KRIMI: Chcel sa vyhnúť pojednávaniu a nahlásil bombu, pomýlil si však dátum
24 | 07 | 2019 I TASR

V rukách polície skončil mladík, ktorý ešte v apríli nahlásil bombu na súde. Chcel sa vyhnúť pojednávaniu, paradoxne si však pomýlil dátum. Policajti po jeho oznámení museli prehľadať všetky súdy na Slovensku.


Ako informovala trnavská krajská polícia, 23-ročný muž z okresu Trnava už čelí obvineniu zo šírenia poplašnej správy. V stredu 10. apríla zavolal na linku 112 s tým, že na okresnom súde je bomba. Nešpecifikoval presné miesto, a tak muži zákona museli skontrolovať všetky súdy. V priebehu niekoľkých minút boli prerušené všetky naplánované pojednávania a evakuované súdy. Pri prehliadkach nič podozrivé nenašli. V krátkom čase odhalili aj volajúceho, ktorý sa k nahlásenej bombe priznal.

Takto sa chcel vyhnúť naplánovanému hlavnému pojednávaniu, kde bol obžalovaný zo zločinu podvodu spolupáchateľstvom. Pojednávanie mal však naplánované až na 11. apríla, a to sa nakoniec aj uskutočnilo. Polícia stále ešte dokumentuje spôsobené škody, ktoré vznikli súdom pri nahlásenej udalosti. Trestná sadzba v takomto prípade je tri roky až osem rokov.

KRIMI: Za krádež stravných lístkov hrozí Svidničanovi desať rokov väzenia
Mužovi, ktorý mal podľa dôkazov opakovane ukradnúť v jednej z reštaurácii vo Svidníku stravné lístky, hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana... Čítať ďalej
24 | 07 | 2019 | TASR