ŠPORT: Vďaka majstrovstvám sveta dosiahlo Slovensko rekord v počte návštevníkov
23 | 07 | 2019 I SITA

Májové čísla cestovného ruchu na Slovensku lámali rekordy, zásluhu na tom mali najmä hokejové majstrovstvá sveta v Bratislave a Košiciach. Na Slovensko prišlo v máji 550-tisíc návštevníkov, ktorí tu strávili spolu takmer 1,5 miliónov nocí.


"Prispeli k tomu aj hokejoví fanúšikovia, keďže v Košiciach narástol počet prenocovaní v máji medziročne o 20-tisíc a v Bratislave dokonca o 30-tisíc," uviedla hovorkyňa Ministerstva dopravy a výstavby SR Karolína Ducká.

"Som rád, že okrem krokov, ktoré podniká sekcia cestovného ruchu na ministerstve dopravy, sa nám úspešne podarilo využiť na propagáciu našej krajiny aj hokejové majstrovstvá sveta,“ povedal štátny tajomník ministerstva dopravy a výstavby Peter Ďurček.

ŠPORT: Slovan pred druhou šancou, doma si chce napraviť chuť proti nováčikovi v pohárovej Európe
Po nečakanom konci v úvodnom predkole Ligy majstrov 2019/2020 na štíte čiernohorskej Sutjesky Nikšič budú mať futbalisti slovenského šampióna ŠK Slovan Bratislava šancu na reparát v kontinentálnom pohári číslo dva. Už v stredu sa v druhom... Čítať ďalej
23 | 07 | 2019 | SITA


Aj v tomto roku je však najviac turistov zo Slovenska, pri ktorých eviduje ministerstvo dopravy medziročný nárast 17,6 percenta. Ďurček to pripisuje zavedeniu rekreačných poukazov. "Je to správny krok, ktorý pomáha domácemu turizmu a nárast počtu slovenských rekreantov je nadpriemerný,“ uvádza štátny tajomník rezortu.

Hokejové majstrovstvá sa konali tento rok na Slovensku od 10. do 26. mája v dvoch mestách, a to v Bratislave na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu a Košiciach v Steel Aréne.

ŠPORT: Nebolo zložité podpísať sa fanúšikovi v kopci, vraví Sagan (Tour De France)
Iba masáž a rozhovory s médiami absolvoval Peter Sagan v druhý deň voľna pred záverečným týždňom na Tour de France. Zatiaľ neohrozený líder bodovacej súťaže a víťaz jednej z etáp na 106. ročníku "Starej dámy" podľa vlastných slov v pondelok v Nimes... Čítať ďalej
23 | 07 | 2019 | SITA