Jozef Mihál predáva nadupané SUV-éčko, v majetkovom priznaní ho ale neuviedol
23 | 07 | 2019 I Peter Bachan

Poslanec Národnej rady Jozef Mihál predáva auto, ktoré neuviedol v majetkovom priznaní. 


Bordové SUV-éčko značky Volvo s koženým interiérom béžovej farby už hľadá nového majiteľa. Ako zistil Plus JEDEN DEŇ, auto, ktoré sa spája s nezaradeným poslancom, je už v ponuke jedného autobazára.


Písala o detskom porne v bratislavskom klube Nu Spirit, SME jej vymazalo blog. Stoja za tým mimovládky?
Lenka Kaliská na svojom blogu (ktorý sa na denníku SME už nenachádza, no stále si ho môžete prečítať vďaka webarchívu), upozornila na udalosť spred štyroch rokov. Zrejme aj preto, že sa aktuálne začína v niektorých médiách rozvíjať téma zľahčovania... Čítať ďalej
23 | 07 | 2019 | Peter Bachan

Samo o sebe to nie je žiaden škandál. Problém je však v tom, že v majetkovom priznaní, ktoré musia poslanci povinne podávať každý rok, Mihál uviedol, že nemá žiaden nehnuteľný majetok. Pri hnuteľnom majetku, ktorý presahuje 35-násobok minimálnej mzdy, priznal len podiel v jednej firme.


Tou je Relia s.r.o., ktorá sa venuje "organizovaniu konferencií, seminárov a školení na témy daní, odvodov, pracovného práva, účtovníctva a mzdového účtovníctva. A vydavateľskej činnosti," uvádza sa na stránke firmy.


DANKO OTVORENE: "Slota ma oklamal, zničil som si život a zdravie"
Predseda Národnej rady a SNS Andrej Danko v druhej časti rozhovoru pre Plusku prezradil novinky o rozpočte, sociálnych opatreniach či povolebnej spolupráci s ďalšími stranami. Prezradil aj detaily z čias, kedy preberal štafetu po Jánovi... Čítať ďalej
23 | 07 | 2019 | Peter Bachan

Pluska upozorňuje na to, ako sa Mihál v minulosti vyjadroval v súvislosti s jeho majetkom. Všetky nehnuteľnosti mal dať jeho bývalej manželke Alene, s ktorou sa rozviedol ešte v roku 2012.


V čase uverejnenia majetkových priznaní poslancov sa ho Pluska pýtala presne na túto tému, teda že či naozaj nevlastní akýkoľvek nehnuteľný majetok. „Nemám nič, ani auto,“ cituje denník Mihála.





Odvtedy prešlo pár týždňov. 18. júla sa na jeho osobnom facebookovom profile objavil nový príspevok - "Predávame Švédka," napísal k odkazu na autobazár, kde je spomínané SUV-éčko v ponuke za 25-tisíc eur. Dôvodom je podľa jeho slov zastaralá výbava, zrejme si potrpí na detaily a bezpečnosť.


„Je to auto, ktoré predávam ako firma, ale videli ste niekedy inzerát na auto, ktoré by predávala firma?“, cituje Pluska vyjadrenie Mihála.


Jozef Mihál sa registroval ako predajca na spomínanom bazáre už 05.04.2018, je teda možné, že predaj auta plánoval už dlhší čas.

Mihál: Rozhovory o opozičnej spolupráci môžu pokračovať na jeseň
Podpredseda strany SPOLU - občianska demokracia Jozef Mihál predpokladá, že by opozičné strany mohli pokračovať v rokovaniach o predvolebnej spolupráci na jeseň. Povedal to v diskusii na Tablet.tv. Čítať ďalej
23 | 07 | 2019 | TASR