Imigrant vo Švédsku zaškrtil 15-ročného spolužiaka, po vražde ho dokonca odfotil ukradnutým telefónom!
22 | 07 | 2019 I Ján Prokop

Švédskom otriasa ďalší otrasný prípad násilia. Eritrejský migrant, ktorý o sebe tvrdí, že má 16 rokov, bol odsúdený na sedem rokov vo väzení a následne deportovaný za vraždu 15-ročného švédskeho spolužiaka. Informujú o tom švédske médiá.


K vražde došlo 4. februára. Maloletý migrant sa údajne začal biť s obeťou. Obaja mladíci vraj predtým boli kamaráti. Počas hádky Eritrejec škrtil 15-ročného spolužiaka. Podľa denníka Nyheter Idag sa mladík obhajoval tým, že bývalého kamaráta nezabil úmyselne.

Po smrti mladíka migrant vyprázdnil vrecká obete a vyfotil si mŕtve telo na telefón. Aj keď fotky druhý deň zmazal, boli súdnymi znalcami schopní ich obnoviť. Rodina mŕtveho mladíka dva dni po vražde nahlásila, že je chlapec nezvestný, ale telo bolo nájdené až 13. februára po tom, čo sa migrant zveril so všetkým svojmu priateľovi. Ten potom odovzdal informácie jeho rodičom, ktorí zavolali políciu. Migrant bol ešte v ten deň zatknutý.

Prekrásne lesy v afganskej provincií miznú enormným tempom. Islamský štát kšeftuje s drevom
Čarokrásne lesy v afganskej provincii Kunar rýchlo miznú a vinu na tom nesie aj Islamský štát. Teroristická organizácia objavila bohatý zdroj financií v nelegálnej ťažbe dreva a jeho pašovanie do susedného Pakistanu. Informuje o tom americký portál... Čítať ďalej
22 | 07 | 2019 | Ján Prokop


Počas súdneho procesu s Eritrejcom dospel súd napriek tvrdeniu migranta, že pravdepodobne išlo o úmyselnú vraždu a to kvôli fotografovaniu a okradnutia mŕtveho tela. Svedkovia tiež vypovedali, že migrant v minulosti hrozil, že pätnásťročného mladíka zabije.

Aj keď páchateľ tvrdil, že je mu len 16 rokov, lekárske testy ukázali, že má najmenej 18 rokov. Svedok navyše uviedol, že ma 21 rokov.

Eritrejec dostal sedemročný trest, po ktorého odpykaní má byť deportovaný. Denník ale poukazuje na to, že v praxi je jeho deportácia veľmi neistá, pretože Švédsko často odmieta deportovať migrantov do Eritrey, ak požiadajú o azyl.

KVÓTY PRE TURISTOV? Turistické metropoly nezvládajú nápor, situácia sa vymyká z rúk
Nadmiera turistov je problém, s ktorým sa stretáva celá rada európskych metropol. V niektorých sa stala situácia natoľko neúnosná, že začali prijímať opatrenia s cieľom obmedziť počet návštevníkov, ktorí prúdia ulicami. Čítať ďalej
22 | 07 | 2019 | Ján Prokop