Zuzana Čaputová podpísala novelu protischránkového zákona
20 | 07 | 2019 I SITA

Prezidentka Slovenskej republiky Zuzana Čaputová dnes podpísala novelu zákona o registri partnerov verejného sektora, takzvaný protischánkový zákon.


Zuzana Čaputová považuje novelu za prijateľné kompromisné riešenie otázok vyplývajúcich z aplikácie doteraz platnej legislatívnej úpravy. Agentúru SITA informovala Martina Goffová z Kancelárie prezidentky SR.

Parlament schválil novelu takzvaného protischránkového zákona 27. júna. Novela pochádza z dielne rezortu spravodlivosti. Rezort považoval za nevyhnutné protischránkový zákon vyhodnotiť po jeho zavedení.

Prezidentka Čaputová navštívila predstavenie v rámci podujatia Dúhový Pride
Prezidentka SR Zuzana Čaputová navštívila v piatok podvečer v bratislavskej Novej Cvernovke predstavenie s názvom Príbeh geja, príbeh lesby. Predstavenie je súčasťou sprievodného programu podujatia Dúhový Pride, ktorý sa uskutoční v Bratislave v... Čítať ďalej
19 | 07 | 2019 | TASR


"Cieľom novely je v reakcii na vyhodnotenie právnej úpravy registra partnerov verejného sektora vykonať korekcie tak, aby bol zachovaný jej účel vymedzený Programovým vyhlásením vlády Slovenskej republiky. Zároveň aby došlo k vyváženiu právnej úpravy tak, aby sa odbúrala zbytočná administratívna záťaž tam, kde je to účelné," uvádza rezortný materiál.

Tvorcovia legislatívy pripomínali ešte v lete minulého roka, že pri novele ide iba o technické úpravy. Po novom budú do zákona zavedené niektoré výnimky, ktoré sa budú týkať štátnych spoločností.

Tie budú mať výnimku iba v takom prípade, že pôjde o bežnú obchodnú transakciu a pôjde o ich hlavnú ekonomickú činnosť. Tiež musí byť splnená podmienka finančných limitov. Pri jednorazových obchodoch nesmie prekročiť 100-tisíc eur, pri opakovaných 250-tisíc eur.

Čaputová sa na Pohode vyjadrila k českým protestom proti Babišovi. Prezradila aj to, čo nemohla na oficiálnej ceste!
Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová predpokladá, že na mnoho záležitostí bude mať rozdielne názory ako jej český kolega Miloš Zeman. Čaputová to dnes povedala v Trenčíne počas diskusie na hudobnom festivale Pohoda. Skoršie demonštrácie v Prahe... Čítať ďalej
18 | 07 | 2019 | Ján Prokop