Karel Gott bol na smiech celému Nemecku! Spomínate si ako ho raz nachytali?
20 | 07 | 2019 I František Németh

Rovnako ako v Česku, tak aj v Nemecku momentálne prežívajú jubileum Karla Gotta (80). Aj tam televízie chrlia so "Zlatým hlasom z Prahy" jednu reláciu za druhou. Nie na všetky nemecké natáčania, ale spevák spomína rád!


V Nemecku budoval svoju kariéru rovnako usilovne ako v Československu. Preslávil sa šlágrami ako Babička či Včielka Mája a je tam už stálou ikonou. Ale nie takou, aby si z neho nedokázali spraviť aj srandu. V knihe Náš Karel, ktorá vyšla k Majstrovým osemdesiatinám v edícii Blesk Extra, o tom hovorí Gottov dlhoročný manažér a spolupracovník JUDr. František Janeček.

"Raz mi takto Karel hovoril, že pre mňa bude mať prekvapenie, že ďalší deň letí preč a potom, že budem pozerať. Bol taký tajomný, nechcel mi povedať, kam a prečo. Až potom som sa po mojom naliehaní priznal, že vraj zomrela jedna pani, jeho fanúšička, ktorá mu v Paríži odkázala salón Rolls-Royce a ešte snáď nejaký statok v Nemecku a, že tam musí zaletieť k notárovi," spomína Janeček na príhodu.

Karel Gott na eurobankovke? V daždi na ňu čakali stovky ľudí!
Predaj pamätnej eurobankovky s portrétom Karla Gotta, pri príležitosti jeho 80. narodenín v pražskej predajni Supraphon Musicpoint, sa začal presne o 9:00. Čítať ďalej
14 | 07 | 2019 | Ján Prokop


Do Nemecku letel súkromným lietadlom, na letisku ho čakala limuzína a následne aj miestna notárska špička, lenže celá situácia bola len nahraná. "Vtedy bola v Nemecku veľmi populárna skrytá kamera a s Karlom zohrali divadlo, keď mu povedali, že podmienkou závetu je, že urne tej pani musí hrať v istých časových intervaloch na klavír a podobne. Prišiel tam aj pán, ktorý hral syna tej pani a trval na tom, že dedičstvo patrí jemu. No, robili si z neho srandu," opísal Janeček drsný vtip nemeckej televízie.

Český spevák je známy tým, že má zmysel pre humor, lenže tento krát sa vraj moc nesmial. Zrejme z tohoto nevhodného vtipu cítil poníženie. "Karel sa potom bál, aký účinok to bude mať na jeho nemecké publikum. Bol z toho nahnevaný," dodáva Janeček.

Drobný venoval Gottovi dojemnú pieseň. Chcel by mu ju najradšej dať do vlastných rúk, no nemôže!
Hoci ich vzťah v poslednej dobe nieje práve najlepší, Milan Drobný na Karla Gotta stále nezanevrel a poprial mu všetko najlepšie k narodeninám. Dokonca mu zložil aj novú pieseň. Čítať ďalej
13 | 07 | 2019 | Ján Prokop