SNS si v súvislosti so stratifikáciou nemocníc počká na finálny dokument
16 | 07 | 2019 I TASR

SNS si v súvislosti so stratifikáciou nemocníc počká na finálny dokument. V stanovisku k návrhu reformy nemocníc to uviedol predseda poslaneckého klubu SNS Tibor Bernaťák.


"Počkáme na to, aký finálny dokument bude predložený na koaličnú radu. Sme za systémové zmeny v zdravotníctve," skonštatoval Bernaťák s tým, že rokovanie ministerky zdravotníctva Andrey Kalavskej s predsedom Smeru-SD Robertom Ficom berie strana na vedomie.

Vládna SNS očakáva, že bude navrhnutá zmena stavebného zákona a zákona o verejnom obstarávaní, aby mohlo vedenie nemocníc jednoduchšie a rýchlejšie rekonštruovať nemocnice. "Štát má peniaze na výstavbu a rekonštrukcie nemocníc, žiaľ, často ich nie je možné čerpať pre zlé predmetné zákony," poznamenal Bernaťák. Príkladom je podľa neho rekonštrukcia internátov.

NA PULZE DŇA: Chmelár buchol do stola, zakladá hnutie Socialisti. Podarí sa mu odčerpať voličov Smeru?
Chmelár oznámil vznik hnutia na svojej stránke na Facebooku. Čítať ďalej
16 | 07 | 2019 | Peter Bachan


Šéfka rezortu zdravotníctva predloží návrh reformy nemocníc formou ústavného zákona. Zdôvodnila to tým, že chce nájsť podporu takejto zmeny naprieč politickým spektrom. Stratifikáciu predloží Kalavská vláde na rokovanie na jej najbližšom stretnutí 21. augusta. Vyzvala koaličné aj opozičné strany, aby sa dohodli na podpore jednej z najväčších reforiem slovenského zdravotníctva za posledné roky. Dodala, že chce rokovať so zástupcami politických strán.

Hovorca strany Smer-SD Ján Mažgút pre médiá zopakoval, že strana súhlasí s ministerkou Kalavskou. "Pán predseda dostal od ministerky všetky potrebné informácie, ktoré potreboval vedieť ohľadne stratifikácie nemocníc, respektíve tejto úpravy zákona," dodal. SNS vyjadrila prekvapenie, že by jej koaličný partner súhlasil s určitým rušením nemocníc v regiónoch.