Twitter vypadol práve počas summitu sociálnych médií s Trumpom
12 | 07 | 2019 I Imrich Kovačič

Obľúbená platforma sociálnych médií amerického prezidenta Donalda Trumpa zaznamenala výpadok, práve vo chvíli keď prezident organizoval stretnutie Bieleho domu o deplatformingu a iných formách online cenzúry.


"Prepáčte, niečo sa pokazilo" bola správa, ktorá privítala používateľov Twitteru od 13:30 východného času v USA. Údaje poskytla monitorovacia stránka DownDetector.


Výpadok sa ukázal ako globálny a správy o výpadku začali prichádzať zo všetkých kútov sveta a nielen zo Spojených štátov. Downdetector.com ukázal, že existuje takmer 50 000 incidentov, ktoré hlásia ľudia s týmito problémami.




Mapa výpadku sociálnej siete Twitter © DownDetector

V momente výpadku, prezident Trump práve hostil rad čelných predstaviteľov sociálnych sietí. A neboli to len nejakí úradníci z týchto spoločností, keďže mainstreamové médiá okamžite spozorneli a dopytovali sa Bieleho domu, čo sa to deje. "Zapojili sme sa do diskusie o sile sociálnych médií priamo s digitálnymi lídrami v tejto oblasti,"uviedol Biely dom.


Facebook zablokoval izraelské kampane, zamerané na ovplyvňovanie volieb na 3 kontinentoch.
Facebook odhalil rozsiahlu kampaň izraelského politického vplyvu, ktorá dokáže „meniť realitu podľa želaní klientov“ Blokované aktivity sa už niekoľko rokov zameriavali na voľby v afrických, latinskoamerických a ázijských... Čítať ďalej
17 | 05 | 2019 | Imrich Kovačič

Trump je enormne plodným používateľom služby Twitter, pričom sa rozhodol, že nebude vydávať príspevky z oficiálneho účtu Bieleho domu @POTUS (President of the United States) vytvoreného ešte jeho predchodcom Barackom Obamom, ale svoje vyhlásenia uvádza takmer výhradne na svojom osobnom účte. Toto viedlo k súdnym procesom zo strany rôznych aktivistov a skupín, ktorých Trump zablokoval v prístupe k svojim twítom. Federálny súd však rozhodol, že platforma je verejným fórom a verejný činiteľ nemôže obmedzovať občanom prístup k svojim vyhláseniam. Twitter už začal prepracovávať niektoré zo svojich pravidiel, práve kvôli Trumpovi.


Súd Trumpovi definitívne odobral "blokovacie" tlačidlo kritikov na jeho Twitteri
Federálny odvolací súd v New Yorku potvrdil rozhodnutie, že prezident Donald Trump nemôže blokovať svojich kritikov ani na svojom osobnom Twitteri. Súd argumentuje tým, že Trump používa túto sociálnu platformu na „oficiálne... Čítať ďalej
10 | 07 | 2019 | Imrich Kovačič

Twitter je zvyčajne tou platformou, kde väčšina ľudí oznamuje výpadky iných sociálnych sietí a médií. Napríklad májový incident, kedy Facebook vypadol viac ako 2 miliardám užívateľov po dobu 14 hodín. Posledný takýto veľký výpadok bol zaznamenaný v apríli 2018, kedy platforma prestala úplne fungovať na niekoľko hodín. Twitter bol vtedy kanálom, cez ktorý sa tieto informácie dali šíriť a mnohí ho použili ako svoje náhradné riešenie.


Nefunguje Facebook, Instagram ani WhatsApp, čo sa deje...
14 | 04 | 2019 | redakčný výber