Úrady chceli vyhostiť migranta, to naštvalo miestnych. Po agresiách sa dočkali slzného plynu, zatknutia a zranení
10 | 07 | 2019 I Ján Prokop

Niekoľko stoviek ľudí protestovalo v Lipsku proti plánu nemeckých úradov vyhostiť z krajiny migranta. Pri demonštrácii, ktorá nadránom vyústila v násilnú potýčku, bolo údajne zranených niekoľko osôb. Informovala o tom agentúra DPA.


Podľa polície mal byť muž odvedený a pripravený na vyhostenie z krajiny v utorok večer. Zasahujúcim policajtom v tom fyzicky bránil dav asi 30 ľudí.

Protest neskôr prerástol v spontánnu demonštráciu, ktorej sa zúčastnilo až 500 ľudí. "Sme tu, sme hluční, pretože nám kradnete suseda," skandovali protestujúci.

Polícia akciu po jednej hodine rannej oficiálne ukončila, demonštranti však na príslušníkov začali hádzať pivné fľaše a kamene. Policajti odpovedali slzným plynom.

Politik za Stranu zelených Jürgen Kasek, ktorý bol na proteste prítomný, uviedol, že situácia sa v jednej chvíli úplne vyhrotila a niekoľko ľudí bolo zranených. Polícia informácie o zranených neuviedla, nie je ani jasné, či bol niekto zatknutý.

Podľa denníka Leipziger Volkszeitung bol muž určený na vyhostenie zrejme kurdský Sýrčan, ktorý sa do Nemecka dostal cez Španielsko. Polícia uviedla, že sa už v meste nenachádza. Jeho súčasný pobyt ale nespresnila.

Kiska si kopol do Hlinu a Beblavého s Trubanom. Prekvapilo ho, že neodmietli Smer, SNS a extrémistov
Líder vznikajúcej strany Za ľudí Andrej Kiska víta, že mimoparlamentné strany Progresívne Slovensko (PS), Spolu-OD a KDH vedú dialóg a chcú spolupracovať. Prekvapilo ho, že v dokumente, ktorý dnes predstavitelia týchto troch strán podpísali, chýba... Čítať ďalej
10 | 07 | 2019 | TASR