Rodová rovnosť v liberálnej praxi. ’Súd zakázal otcovi vychovávať syna ako chlapca a diskutovať s ním o viere'
10 | 07 | 2019 I Imrich Kovačič

Jeff Younger, ktorý je zacyklený v súdnom spore so svojou exmanželkou o tom, či by sa ich syn mal stať dievčaťom, hovorí, že súd mu zakázal diskutovať o veciach ako je náboženstvo alebo o potrebe rešpektovať dievčatá a správať sa k ním slušne.


Jeff a jeho bývalá manželka Anne Georgulas sa snažia vyriešiť rodičovský spor o svojho syna Jamesa. Anne trvá na tom, že James bude jedného dňa dievča a nazýva ho Luna. Naplánovala pre neho aj hormonálnu terapiu a napokon je rozhodnutá, že podstúpi aj operáciu zmeny pohlavia. Jeff odmieta túto myšlienku a hovorí, že v jeho prítomnosti sa jeho syn správa ako chlapec a cíti sa ako chlapec. 


Dvojica bojuje o práva svojho syna súdnou cestou, pričom ten dočasne nariadil Jeffovi, aby syna nevnímal ako mužskú identitu a nesnažil sa ho viesť k tejto myšlienke. akázal Rovnako nesmie svojho syna oslovovať James pred nikým, kto ho pozná ako dievča. povedal Jeff Younger v rozhovore so Sophiou Shevardnadzeovou pre televíziu Russia Today (RT).


„V podstate nemôžem s ním ísť ani do školy. Keď je so mnou, držíme sa mimo jeho priateľov a spolužiakov zo školy, ktorí ho poznajú ako dievča. V mojej rodine je známy ako James a všetci ho vnímajú ako chlapca, keďže sa tak v mojej prítomnosti aj správa a aj sa tak chová. V podstate mi súd zakáza vychovávať svojho syna ako chlapca,“ povedal.


Rozhodnutie súdu znamená, že Jeff, ktorý je kresťanom, musí byť opatrný, keď so svojím synom diskutuje o svojej viere. Taktiež musí byť opatrný pri výchove, keďže ho nemôže učiť ani ako sa slušne správať k ženám, keďže takéto konanie rodiča môže byť považované ako zavádzanie mužskej rodovej identity dieťaťa.


Je pre mňa veľmi ťažké vychovávať svojho syna ako bezpohlavného jedinca a neporušiť pri tom súdne nariadenie.


"Súd nás požiadal, aby sme syna podrobili psychoanlýze a nechali ho vyjadriť svoje vlastné preferencie," vysvetlil Jeff. „James však pred svojou matkou povedal, že chce byť dievča a v mojej prítomnosti zase chlapec.“


Podľa psychologického posudku chce každé jedno dieťa to isté: “V podstate len chce, aby ho obaja rodičia milovali rovnako.”