KUKAN REAGUJE NA BLAHU: Je to "obyčajný hajzel" a "drbnutý jakobín"
09 | 07 | 2019 I Peter Bachan

Bývalý europoslanec, minister a dlhoročný diplomat Eduard Kukan reagoval na štvrtkový status Ľuboša Blahu. Ten už aj stihol zareagovať naspäť.


"Musím si vybaviť jednu vec s Ľ. Blahom. Ide o reakciu na moje slová, že svojimi vyhláseniami v zahraničí robí Slovensku hanbu. Čakal som reakciu, hodnú jeho mena.Ale to, čo tento drbnutý jakobín popísal vo svojom príspevku, prekračuje všetky medze. On zrejme stratil pojem o realite a myslí si, že môže všetko. Klamať, podvádzať, manipulovať. Rodičia zrejme dosť odflákli jeho výchovu," začal z ostra Kukan.

DANKO ZASA PERLIL: Za rekreačné poukazy ma opozícia kritizovala, ľuďom ale pomáhajú, dušuje sa šéf parlamentu
Keď predseda parlamentu a SNS Andrej Danko prišiel s myšlienkou rekreačných poukazov, opozícia to kritizovala. Dnes sa však podľa neho ukazuje, že ľuďom reálne pomáhajú a zvyšujú aj obrat v domácom cestovnom ruchu. Povedal to 4. júla v diskusii na... Čítať ďalej
09 | 07 | 2019 | TASR


Uviedol, že sa Blaha vysmieva jeho pôvodu. "To môže iba hlupák. A chcem mu tiež povedať, že medzi tými bírešmi, o ktorých sa on tak opovržlivo vyjadruje boli mnohí statoční, charakterní ľudia. Tým on, s jeho dočista pokriveným charakterom nesahá ani po kolená," napísal.

"Za to čo som robil a ako som sa choval, sa každému môžem pozrieť priamo do očí. Používal som vlastný rozum a pohľad na veci. Áno, po Novembri 1989 ma prezident Havel a minister Dienstbier poslali ako tvár ponovembrového Česko Slovenska do Organizácie spojených národov do New Yorku. Moju minulosť poznali dobre," pokračoval bývalý minister zahraničných vecí.

"Mnohé veci, čo Blaha spomína a chce ma nimi zhodiť sú klamstvá. On to veľmi dobre vie, ale uráža. Bezcharakterne, primitívne, podlo a zákerne. Proste je to hajzel. O osobných urážkach, ku ktorým sa nehanbi uchýliť, netreba diskutovať. Tie sa medzi chlapmi riešia pár údermi do zubov. Viem, že teraz bude Blaha chrliť dlhé mnohostránkové komentáre. Ale to budú iba zúfalé výkriky jeho chorého mozgu. Má to však márne. To, že je obyčajný hajzel, to zo seba nezmyje," zakončil Kukan svoj príspevok.

Kiska ukázal polícii SMS-ky, ktoré spája s jeho údajným vydieraním
Exprezident a šéf novovznikajúcej strany Za ľudí Andrej Kiska tvrdí, že na polícii predložil dôkazy v kauze údajného vydierania pri voľbe ústavných sudcov, informuje Pravda. Čítať ďalej
09 | 07 | 2019 | Peter Bachan


Reakcia Ľuboša Blahu na seba nenechala dlho čakať. V utorňajších doobedných hodinách uverejnil status, ktorý venoval práve Kukanovi.

"Edko, Eduško, Edulienko! Súdruh! Tovarišč! Dám Ti jednu súdružskú radu: už nikdy nepíš status po siedmych vodečkách," napísal vo svojom statuse Blaha.

Sťažoval sa tiež na slovník, ktorý Kukan zvolil. "Schválne si to pozrite, čo o mne napísal, zacitujem iba niekoľko slov, ktorými ma počastoval: "drbnutý jakobín", "hlupák", "chorý mozog", "hajzel" a ešte by mi rád dal "úder do zubov". Bravó!," reagoval ironicky.

"Milý Eduško, ja naozaj neviem, prečo sa tak paprčíš. Veď pokoj. Áno, napísal som o Tebe pravdu. Bol si komunista, súdruh, služobníček strany. A 18.novembra, deň po prevrate, si sa prebudil ako antikomunista, pravičiar a služobníček USA. Čo je na tom klamstvo? Takto to bolo a sám to priznávaš. To, že do toho vsúvaš ogrgeľské nadávky ako ožran zo štvrtej cenovej, to na tom nič nemení. Prevrátil si kabát. Na hulváta, podlo a úlisne," pokračoval Blaha.

Eset podal žalobu na poslanca Smeru Ľuboša Blahu, informuje SME. Blaha im zas na oplátku naložil!
Dôvodom sú statusy a videá, v ktorých Blaha útočí na firmu. Eset ešte v máji poslal Blahovi predžalobnú výzvu. Blaha tvrdil, že firma ho chce umlčať. Čítať ďalej
07 | 07 | 2019 | Peter Králik


Reagoval aj na Kukanove slová o bírešoch. "Ja som napísal, že komunisti sa o chudobných ľudí starali a pozdvihli ich na pozície v čele strany a diplomacie. A to bol aj Tvoj osud. Môžeš im nohy bozkávať. Ja si komunistov vážim a vôbec sa tým netajím. A to, že pomáhali chudobným ľuďom, je úžasná vec. Tí ľudia si to zaslúžia, lebo sú to dobré, statočné a pracovité bytosti. Jediné, čo som kritizoval, sú chrapúni, ktorí po roku 89 zabudli, kto ich stvoril, prevrátili kabát a začali hejtovať stranu a Rusko. Takíto mi vadia. Nie bíreši. Iba jeden bíreš. Ty," napísal na Facebooku.

Blaha sa vyjadril aj ku Kukanovmu diplomatickému pôsobeniu po roku 1989. "Súdruh Kukan spomína, ako ho Havel poslal po novembri 89 do OSN. A vraj vedel, koho tam posiela. No iste, Eduško, vedel. Posielal tam bezcharakterného oportunistu, o ktorom vedel, že bude slúžiť Američanom s rovnakou oddanosťou, akou slúžil Rusom," uviedol.

Ku koncu statusu opomenul aj Kukanove narážky na jeho výchovu. "Píšeš, vraj moji rodičia odflákli moju výchovu. A vzápätí mi vyčítaš, vraj sa obúvam do Tvojho pôvodu. Ono to človeku pri tej ôsmej vodečke nedopína, že si šliape po jazyku, ale teraz to už možno vidíš, Edko. Pravda je, že do rodičov sa neútočí. A ja som to nikdy neurobil. Robíš to Ty a iba potvrdzuješ, ako veľmi zlý si človek. Máš penu okolo úst, šíriš nenávisť, vypúšťaš zo seba tie najodpornejšie vulgarizmy a ešte aj urážaš mojich rodičov, ktorí ma vychovali tak, aby som neprevracal kabáty, pomáhal slabším a bojoval za spravodlivosť," napísal Blaha na sociálnej sieti.

Príspevky nasledovali chronologicky nasledovne:



&id=542468615844817



Ježiš bol Palestínčan? Na Twitteri sa strhla “vojna” o Kristovej národnosti
Aktivistka Linda Sarsourová rozprúdila priam maratónsku internetovú diskusiu o národnosti a farbe pleti Ježiša. Vo svojom twíte totiž tvrdila, že Kristus by mal byť považovaný za Palestínčana. Mnohí však tento twít neprijali vôbec... Čítať ďalej
09 | 07 | 2019 | Imrich Kovačič