AKTUALIZOVANÉ: Hasiči v Bystrej pokračujú v hasení lesa, bojujú s 300-metrovým prevýšením
09 | 07 | 2019 I TASR

Viac ako 80 profesionálnych a dobrovoľných hasičov s 32 kusmi techniky pokračuje v utorok od skorých ranných hodín v hasení rozsiahleho lesného požiaru na kopci Veľký Gápeľ v katastri obce Bystrá v okrese Brezno.


Oheň zachvátil les v pásme nad kosodrevinou v pondelok popoludní. Horí na ploche asi päť hektárov. V noci sa oheň nerozšíril. TASR o tom informovala Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru.

KUKAN REAGUJE NA BLAHU: Je to "obyčajný hajzel" a "drbnutý jakobín"
Bývalý europoslanec, minister a dlhoročný diplomat Eduard Kukan reagoval na štvrtkový status Ľuboša Blahu. Ten už aj stihol zareagovať naspäť. Čítať ďalej
09 | 07 | 2019 | Peter Bachan


"Z dôvodu, že sa požiar nachádza vo veľmi nedostupnom teréne, zvolil veliteľ zásahu dve taktiky hasenia. Príslušníci z modulu pozemného hasenia požiarov v prírodnom prostredí sa bezpečne zlanili nad požiarisko z vrtuľníka, ktorý tam postupne spustil aj desať oto vakov a dve podvesné siete s vecnými prostriedkami a potrebným materiálom na hasenie. Oto vaky budú slúžiť ako nádrže na hasenie požiaru v nedostupnom teréne. Z oblasti Košariská ostatní príslušníci pokračujú vo vytváraní hadicového vedenia smerom k požiarisku," uviedla Farkasová. Má ísť až o trojkilometrové vedenie.

Hasiči pri hasení bojujú s 300-metrovým prevýšením. Vrtuľníky Letky MV SR a Letky MO SR len v pondelok do večerných hodín zhodili na miesto požiaru približne 50.000 litrov vody. Vrtuľník Letky MO SR doposiaľ zhodil na miesto udalosti viac ako 20.000 litrov vody. Na mieste je zriadený riadiaci štáb.

AKTUALIZOVANÉ: Stanislav Mizík je nevinný, rozhodol Najvyšší súd
Poslanca za ĽSNS Stanislava Mizíka senát Najvyššieho súdu SR definitívne zbavil spod obžaloby za extrémistické trestné činy. NS SR tak potvrdil minuloročný rozsudok Špecializovaného trestného súdu v Pezinku a zamietol odvolanie prokurátora Úradu... Čítať ďalej
09 | 07 | 2019 | Peter Bachan, TASR