Bugár prezradil meno poslanca Smeru, ktorý "zradil" koalíciu. Ficovi to vyzvonil zoči-voči
08 | 07 | 2019 I Peter Bachan

Predseda strany Most-Híd Béla Bugár odhalil meno poslanca za vládny Smer v rozhovore pre Hospodárske noviny.


Celý proces voľby kandidátov na ústavných sudcov pripomína skôr tragikomédiu než serióznu voľbu. V poradí piate hlasovanie čaká poslancov Národnej rady po lete v septembri.

Na poslednej schôdzi parlamentu dokázali zvoliť len jednu kandidátku z piatich - Editu Pfundtner, bývalú poslankyňu NR SR, ktorá aktuálne pôsobí na ministerstve spravodlivosti ako štátna tajomníčka.

Nové SDK sa zatiaľ nečrtá, v opozícii je stále veľa nevyriešených sporov. Padajú aj prvé "kto s kým"
Päť šéfov politických strán, jeden hovorca - 3.7.1997 vznikla SDK, teda Slovenská demokratická koalícia, ktorá vtedy spojila päť opozičných demokratických strán, ktorých hlavným cieľom bolo poraziť vtedajšieho premiéra Vladimíra... Čítať ďalej
08 | 07 | 2019 | Peter Bachan


Šéf Mostu prezradil jedného z poslancov za vládny Smer, ktorý pri voľbe "zradil" koaličnú dohodu - bol to Robert Madej, predseda Ústavnoprávneho výboru Národnej rady.

"Viete, radšej budem doma sedieť v záhrade, poprípade pohladkám psa, a to bude pre mňa znamenať viac, ako keď sa na niečom dohodneme a na druhý deň dohoda neplatí. Práve preto sme si povedali: Výborne, ak vy takto, tak v septembri bude len verejná voľba," povedal Béla Bugár.

HN sa snažili získať aj reakciu Madeja, ten sa však k ošemetnej situácii odmietol vyjadriť. "Nebudem komentovať pána Bugára. Dobre?," povedal Hospodárskym novinám.

Bugár pre HN povedal, že o Madejovom prešľape informoval aj najvyššie vedenie Smeru, dokonca aj expremiéra Roberta Fica či podpredsedu parlamentu Martina Glváča.

Druhým poslancom, ktorý zradil koaličnú dohodu, bol najskôr Dušan Čaplovič - povedal, že jemu ako poslancovi nebude nikto diktovať, vrátane premiéra, predsedu parlamentu, vlastnej strany či koalície, za koho má či nemá hlasovať.

Od 1. júla sa zvýšilo životné minimum. To ale nie je všetko!
Nie je to však jediné navýšenie, ktoré platí od 1. júla 2019. Čítať ďalej
08 | 07 | 2019 | Peter Bachan