ŠIALENÉ: Moslim zabil manželku, dve deti a ďalších šesť ľudí. Konal tak kvôli pošpineniu jeho "cti"
07 | 07 | 2019 I František Németh

V Pakistane muž zastrelil svoju manželku, dve deti a šesť manželkiných príbuzných, ich telá potom nechal zhorieť spolu s rodinným domom. Podľa miestnej polície išlo o takzvanú vraždu zo cti, informovala dnes agentúra Reuters.


Muhammad Adžmal priznal mnohonásobnú vraždu, ktorou sa chcel pomstiť za údajnú neveru svojej manželky. Adžmal pracoval ako krajčír v Saudskej Arábii a do Pakistanu sa vrátil pred 25 dňami s cieľom zavraždiť manželku, deti a jej príbuzných.

"Videl fotografiu svojej ženy s iným mužom a uveril, že ho podvádza," uviedol miestny policajný dôstojník. "Svojich činov neľutuje."

Spolu s Adžmalom polícia zadržala aj jeho svokra, ktorý bol pri vraždách prítomný, a pátra po Adžmalovom bratovi, ktorý bol do vrážd zrejme taktiež zapojený.

12 zabitých a desiatky zranených pri bombovom útoku v Afganistane
Bomba umiestnená v automobile dnes vybuchla pred Riaditeľstvom spravodajských služieb Afganistanu (NDS) v meste Ghazni. Podľa predbežných odhadov explózia má na svedomí viacero obetí. K zodpovednosti za útok sa prihlásil Taliban. Čítať ďalej
07 | 07 | 2019 | Imrich Kovačič


V Pakistane každoročne zabijú stovky dievčat a žien ich mužskí príbuzní, ktorí sa tak snažia očistiť "škody", ktoré im ich ženy napáchali na ich cti. Uvádza to organizácia na ochranu ľudských práv. Česť pritom môže poškodiť čokoľvek od nevery, cez priateľstvo s mužmi či akékoľvek porušenie konzervatívnych pravidiel týkajúcich sa žien v moslimskej viere.

Pakistan v roku 2016 prijal tvrdé zákony proti takzvaným vraždám zo cti, za ktoré súdy vynášajú prísne tresty. Krajina tým uzavrela právnu kľučku, vďaka ktorej mohli vrahovia vyviaznuť beztrestne, ak im odpustili členovia ich rodiny.

KRIMI: Muž so zbraňou ohrozoval ľudí na Trojičnom námestí v Trnave
Na Trojičnom námestí v Trnave v sobotu ohrozoval 30-ročný muž strelnou zbraňou ľudí. Policajti museli použiť varovný výstrel do vzduchu a pomocou donucovacích prostriedkov ho spacifikovali. Čítať ďalej
07 | 07 | 2019 | TASR