FOTO: V španielskej Pamplone sa konal prvý beh s býkmi
07 | 07 | 2019 I TASR

Troch bežcov nabral býk na rohy a ďalší dvaja utrpeli zranenia hlavy počas nedeľňajšieho prvého behu s býkmi v severošpanielskom meste Pamplona, kde sa každoročne konajú tradičné slávnosti sv. Fermína. S odvolaním sa na zdravotníkov z Červeného kríža o tom informovala agentúra Reuters.


V úzkych, kockami dláždených uličkách Pamplony sa niekoľko bežcov ocitlo pod nohami býkov. Jedného z nich odviezli na nosidlách k sanitke. Býky prekonali 850-metrovú vymedzenú trasu za dve minúty 41 sekúnd.

Pracovníci Červeného kríža ošetrili celkovo s rôznymi zraneniami 53 ľudí. Bol to prvý z ôsmich behov s býkmi v rámci slávností sv. Fermína, ktoré potrvajú do polnoci 14. júla.

Fiesta v Pamplone sa stala celosvetovo známou vďaka románu Ernesta Hemingwaya z roku 1926 Slnko aj vychádza. Aj vďaka nemu do Pamplony na sviatok sv. Fermína každoročne zavítajú tisíce zahraničných turistov.

Drucker ešte stranu nezaložil, v regiónoch chce hovoriť o riešeniach
Tomáš Drucker stále neoznámil vznik svojej strany, ale uvedomuje si, že ak sa chce ktokoľvek zapojiť do najbližších parlamentných volieb, musí sa prejaviť teraz. Exminister zdravotníctva chce počas leta hovoriť v regiónoch s ľuďmi o konkrétnych... Čítať ďalej
07 | 07 | 2019 | TASR


Na samotných behoch s býkmi sa tradične zúčastňujú stovky odvážlivcov. Za väčšinu zranení tradične môžu pády pri behu prípadne pošliapanie býkmi.

Každý rok sa počas behu s býkmi uličkami Pamplony zrania desiatky ľudí. Od roku 1911 si beh s viac ako pol tony vážiacimi zvieratami vyžiadal aj 15 obetí na životoch. Zatiaľ posledný smrteľný prípad zaznamenali v roku 2009, keď zomrel 27-ročný Španiel.

tasr


tasr


tasr