NA PULZE DŇA: Dal Kočner zabiť Takáča? Podnikatelia po rokoch prehovorili, motívom mali byť desiatky miliónov korún
04 | 07 | 2019 I Peter Bachan

Marián Kočner lieta v problémoch čoraz viac. Najnovšie sa jeho meno spomína aj v prípade vraždy jedného z bossov slovenského podsvetia Jána Takáča, informujú noviny.sk.


Najnovšie zistenia môžu Kočnerovi priťažiť v prípade z roku 2003 - ide o prípad objednávky mafiánskej popravy Jána Takáča.

Júl 2003 - pri vystupovaní z auta, za bieleho dňa na bratislavských Kramároch, rozstrieľali mafiánskeho bosa Jána Takáča. Tento prípad ostával dlho neriešený, a to až do marca 2017, kedy v tejto veci obvinili konkurenčných Piťovcov.

Strašil Bruselom, teraz tam má teplé miestečko a slušný príjem. Milan Uhrík platil Facebooku tísíce eur za reklamy
Poslanec Európskeho parlamentu za stranu Kotleba-ĽSNS Milan Uhrík získal svoje kreslo aj vďaka dobre zaplatenej reklame, píšu Aktuality.sk. Čítať ďalej
04 | 07 | 2019 | Peter Bachan


„J. O., M. Š., M. O. a L. Z. Vyšetrovanie naďalej prebieha, preverujeme všetky nám dostupné informácie,“ povedal pre noviny.sk hovorca Prezídia PZ SR Michal Slivka.

Nateraz sa pracuje s verziou, že smrť Takáča si mal objednať Juraj Ondrejčák, alias Piťo, ktorý viedol rovnomennú organizovanú zločineckú skupinu. Objavili sa však nové informácie.

„Som presvedčený, že Jána Takáča mohol dať zavraždiť Marian Kočner. Mal motív,“ uviedol pre TV JOJ podnikateľ Adi Gyurík z Bratislavy, ktorý bol v tom čase v konflikte s Mariánom Kočnerom.

Kočner mal jemu a jeho spoločníkovi údajne pomôcť vyhrať spor so štátnou poisťovňou, kde mali získať mimosúdnou dohodou desiatky miliónov slovenských korún.

"Marián Kočner si neoprávnene nárokoval na časť z vysúdených peňazí. Vyhrážal sa nám a vydieral nás, tak sme mu ich dali. Ján Takáč, s ktorým som sa poznal, sa o tom dozvedel a chcel vedieť okolnosti,“ uviedol Gyurík.

SIS varuje pred Nočnými vlkmi, Blaha a spol. za nimi lietajú priamo do Moskvy. Kde je tá bájna "jednotná línia" v zahraničnej politike?
Riaditeľ SIS Anton Šafárik môže poslancov varovať pred ruskými hrozbami koľko len chce - niektorí sa za nimi aj tak vyberú priamo do Moskvy. Čítať ďalej
04 | 07 | 2019 | Peter Bachan


Toto svedectvo potvrdil aj jeho vtedajší spoločník Pavol Jánošík - muž, ktorému sa Marian Kočner v minulosti vyhrážal, že zariadi, aby ho z domu vytiahli kukláči.

Nahrávku už v roku 2013 zverejnila TV JOJ. "Nech sa páči... a pôjdeš! Už si raz išiel v želiezkach z domu, pamätáš si to? Chceš ísť znovu? Palo! Žiadny problém, žiadny. Ver tomu," vyhrážal sa na nahrávke Kočner.

"Tieto peniaze Marián Kočner aj dostal. V kuloároch sa hovorilo, viackrát som počul, že Ján Takáč si robil nároky na časť alebo celú túto odmenu od Mariana Kočnera,“ povedal pre Jánošík.

Podnikatelia sú presvedčení, že ak si Ján Takáč pýtal od Kočnera podiel, vznikol spor, ktorý mohol zájsť až za hranu. "Časová os z roku 2003 by tomu nasvedčovala. Niekoľko mesiacov na to, ako sa to Ján Takáč dozvedel, bol zavraždený,“ dodal Gyurík.

Komentár Eduarda Chmelára: Diplomacia Karpatského typu
Znie to ako vtip. Maroš Šefčovič sa najprv vzdal kandidatúry socialistickej skupiny na predsedu Európskej komisie v prospech Fransa Timmermansa, aby ho neskôr Slovensko nepodporilo v prospech záujmov konzervatívno-nacionalistického Poľska a... Čítať ďalej
04 | 07 | 2019 | Eduard Chmelár


K tejto veci nedávno vypovedal aj Peter Tóth. Ten povedal, že Kočnerov motív na vraždu Takáča súvisel s kauzou Technopol. Podnikateľ Gyurík má ale na vec iný názor. "Technopol to nemohol byť. To už bola dávno zabudnutá kauza, veľký odstup času. Skôr sa oveľa pravdepodobnejšia javí verzia s vysúdenými peniazmi z toho nášho sporu. Takáč o tých miliónoch vedel,“ povedal.

O tomto motíve podnikatelia mlčali ako hrob, mali na to aj dobrý dôvod. Prehovorili až po 17-tich rokoch pre TV JOJ. "V štáte, v ktorom Marian Kočner ovládal generálnu prokuratúru a mnohé zložky polície rozprávať túto vec inštitúciám bolo zbytočné,“ povedal Jánošík.

Prvé predvolebné presuny. Od Kollára odišiel podpredseda strany k Národnej Koalícii
Parlamentnelisty.sk priniesli rozhovor s Dušanom Doliakom, niekdajším podpredsedom hnutia Sme rodina - Boris Kollár, o povolebnej situácii a jeho dôvodoch na presun z hnutia k Národnej Koalícii. Čítať ďalej
04 | 07 | 2019 | Peter Bachan