Firmy z Bratislavy a Čadce mali štátu spôsobiť škodu za 1,45 mil. eur
02 | 07 | 2019 I TASR

Príslušníci finančnej správy (FS) z Kriminálneho úradu finančnej správy (KÚFS) zaistili v uplynulých dňoch účtovníctvo dvom spoločnostiam.


Firma z Bratislavy podnikajúca v upratovacích službách mala spôsobiť štátnemu rozpočtu škodu 1.250.000 eur a spoločnosť z Čadce podnikajúca v stavebníctve je podozrivá z podvodov za 200.000 eur. V oboch prípadoch pokračujú ďalšie procesné úkony. Informovala o tom Ivana Skokanová, hovorkyňa finančnej správy.

Spoločnosť z Čadce, ktorá sa zaoberá stavebnou činnosťou, je podozrivá z nezákonného spôsobu znižovania vlastnej daňovej povinnosti a znižovania základu pre výpočet dane z právnických osôb. Príslušníci finančnej správy z KÚFS tejto spoločnosti účtovné doklady zaistili.

Spoločnosť si mala odpočítavať daň z pridanej hodnoty (DPH) z daňových dokladov za tovar a služby, u ktorých existuje podozrenie, že neboli v skutočnosti dodané tak, ako je dokladované na faktúrach.

ŠKANDÁL: Francúzski štátni zamestnanci dostávali celé roky výplatu za nič. Dohromady išlo o 25 mil. EUR
Predstavte si, že každý deň budete v práci do ktorej ani nemusíte ísť a najlepšie na tom je, že ani nemusíte vlastne nič robiť. Najlepšie na tom je, že by ste za to dostali každý mesiac ešte aj výplatu. Takýto sen je však skutočnosťou pre 30... Čítať ďalej
02 | 07 | 2019 | Imrich Kovačič


Spoločnosť z Čadce si uplatňovala odpočítanie dane z daňových dokladov od spoločností, ktoré v súčasnosti majú zahraničných konateľov a sú nekontaktné, prípadne sú už zaniknuté, sídla spoločností sú virtuálne a sú na rizikových adresách alebo nevykonávali reálnu činnosť a daňové kontroly u nich skončili s významnými nálezmi.

Obdobné konanie identifikovali príslušníci finančnej správy z KÚFS aj pri spoločnosti z Bratislavy, ktorá sprostredkovane poskytovala upratovacie služby a zaoberala sa predajom rôzneho tovaru a poskytovaním služieb.

Spoločnosť si navyše uplatňovala odpočítanie DPH od takých dodávateľov, ktorí ňou deklarované dodanie tovarov nepotvrdili a vyhlásili, že pre predmetnú spoločnosť tovar nedodali. Aj tejto spoločnosti zaistili účtovné doklady.

Skokanová upozornila, že konateľom spoločností hrozí v prípade dokázania viny za spáchanie trestného činu daňového podvodu - skrátenia dane a poistného trest odňatia slobody vo výške 7 až 12 rokov.

V Česku našli v gauči peňažnú hotovosť vo výške 21 miliónov. Prsty v tom má cudzinec z východnej Európy
Neobvyklú sumu peňazí v hotovosti objavili kriminalisti v Brne pri zásahu u muža, ktorý je podozrivý z daňových podvodov. V rozkladacom gauči si 52-ročný cudzinec schovával české a americké bankovky v hodnote, ktorá presahuje dvadsaťjeden miliónov... Čítať ďalej
02 | 07 | 2019 | Ján Prokop