‘Údajne štandardné manévre’ piloti F-35 dokážu nepriateľom posielať aj jasné znamenia
02 | 07 | 2019 I Imrich Kovačič

Kým celý projekt stíhačiek F-35 stále čelí radu problémov, americkí piloti tohto impozantného bojového stroja už vedia ako ho využijú na vysielanie “jasných správ” svojim nepriateľom. S pomocou výfukových pár z enormne silného motora lietadla dokázal na oblohe nakresliť jasný odkaz prípadným nepriateľom. Tým si naopak u svojich priateľov z okolia leteckej základne vyslúžil veľký úsmev. Všetci odkaz pochopili a porozumeli mu.


Napriek jasnému odkazu a detailnej kresbe na oblohe, úrady v Luke Air Force Base tvrdia, že anatomická grafika nebola naplánovaná a vznikla náhodne počas „štandardných výcvikových manévrov“.



Hovorca leteckej základne vo svojom vyhlásení všetkých uistil, že „počas tréningového letu sa nevyskytlo žiadne hanebné alebo nevhodné správanie.“ Zdá sa, že sa veci len trochu vymykli z rúk, zatiaľ čo trysky stíhačky vytvárali kontrails.



Netrvalo dlho a ľudia v tejto oblasti začali tomuto všeobecne známemu úkazu kondenzačnej stopy na oblohe hovoriť „penisrails“. Stíhačky F-35 sú špičkové bojové stroje, ktoré dokážu mimoriadne efektívne bojovať vo vzduchu ale rovnako dokážu už aj efektívne komunikovať.