Danko odletel na ďalšiu pracovnú cestu do Ruska. Poznáme detaily
30 | 06 | 2019 I TASR

Predseda Národnej rady SR Andrej Danko v nedeľu odletel na pracovnú cestu do Moskvy, kde sa zúčastní na plenárnom zasadnutí medzinárodného fóra Rozvoj parlamentarizmu. Súčasťou pracovného programu predsedu NR SR bude aj návšteva republiky Tatarstan.


Program predsedu slovenského parlamentu v Moskve by sa mal začať v pondelok bilaterálnym stretnutím s predsedom Národného zhromaždenia Arménskej republiky Araratom Mirzojanom. Okrem účasti na fóre Rozvoj parlamentarizmu by sa mal Danko stretnúť aj s predsedníčkou Rady federácie Federálneho zhromaždenie Ruska Valentinou Ivanovovou Matvijenko a s prezidentom republiky Tatarstan Rustamom Minnichanovom.

Súčasťou sprievodu predsedu NR SR je aj skupina približne 20 podnikateľov, ktorí sa v Moskve zúčastnia slovensko–ruského podnikateľského fóra. Výstupom z ich návštevy by malo byť nadviazanie obchodných vzťahov a tiež podpis memoránd o spolupráci.

Danko naposledy navštívil Rusko začiatkom mája, keď sa s predsedom ruskej Štátnej dumy Viačeslavom Volodinom zúčastnil vojenskej prehliadky v Moskve. Predseda parlamentu v minulosti zdôraznil, že správny politik by mal nadväzovať také kontakty, ktoré sú pre Slovensko prínosom. Slovensko je podľa Danka čitateľné v zahraničnej politike a je preň prínosné, pokiaľ má otvorené dvere na východ i na západ.

Trošková sa stretla s ďalšou osudovou ženou Roberta Fica. Aký bol dôvod stretnutia?
V stredu v Bratislave sa ukázalo netradičné duo, ktoré zohralo významnú úlohu v živote bývalého premiéra Roberta Fica - Zuzana Weberová a Mária Trošková. Aký mali dôvod na stretnutie? Čítať ďalej
29 | 06 | 2019 | Roman Suchý