Chcete vedieť niečo viac o Slovenskej informačnej službe? Prečítajte si novú Správu o jej činnosti za rok 2018
28 | 06 | 2019 I TASR

Slovenská informačná služba zverejnila v piatok neutajovanú časť Správy o činnosti SIS za rok 2018. TASR o tom informoval hovorca SIS Alexander Kurtanský. Správou sa v piatok zaoberala Národná rada SR.


"Odtajnená časť Správy o činnosti SIS za rok 2018 určená pre verejnosť bola v zmysle rozhodnutia riaditeľa SIS Antona Šafárika zverejnená na oficiálnej internetovej stránke SIS v sekcii Pre vás," povedal Kurtanský.

Dodal, že SIS vo verejnosti prístupnej časti výročnej správy za rok 2018 približuje činnosť spravodajskej služby a priority, na ktoré počas roku 2018 sústredila svoju pozornosť. "Odtajnenie časti správy o činnosti a jej zverejnenie na internete považuje SIS za štandard v informovaní občanov Slovenskej republiky a ústretový krok v komunikácii s odbornou a laickou verejnosťou," doplnil.

Zverejnená neutajovaná správa o činnosti SIS sa skladá z viacerých kapitol, ako sú napr. Bezpečnostná oblasť, Ekonomická oblasť, Zahranično-politická oblasť či Správa o činnosti Národného bezpečnostného analytického centra.

DANKO SPÔSOBIL MEDZINÁRODNÚ BLAMÁŽ: Lukašenko je z jeho pozvania "rozhorčený"
Bielorusko dalo jasne najavo ich názor na pozvánku predsedu Národnej rady Andreja Danka. „Na také návštevy prezident nechodí,“ odkázala bieloruská strana. Informácie priniesol Denník N. Čítať ďalej
28 | 06 | 2019 | Roman Suchý