Gazdiná Karla Gotta: Zrušil svoj sľub, vraj nemá peniaze. Kvôli Ivane ho už nikdy neuvidím!
28 | 06 | 2019 I Roman Suchý

Jaromíra Jandová pracovala v rodine Karla Gotta ako gazdiná takmer 40 rokov. Po smrti jeho mamy v roku 1977 ho považovala za akoby svojho tretieho syna. Cez to všetko chýbala medzi stovkami hostí, ktorí Karlovi gratulovali na jehooslave 80. narodenín. Prečo sa nemohla večierku zúčastniť?


"Gottová mamička ma poprosila, že keď tu s manželom už raz nebudú, aby som sa ďalej o neho starala, aby som Karla neopustila. Tak som to svedomito dlho presadzovala," zverila sa pani Jandová, ktorú Karel zo služieb prepustil až v roku 2007, keď vo vile na Bertramke začala bývať Ivana so svojou matkou.

Napriek tomu občas za Karlom gazdiná prišla a doviezla mu jeho obľúbené tvarohové buchty s hrozienkami, ktoré bývajú máčané v rume, a tiež ďalšie dobroty. Do vily na Bertramke jazdievala Jaromíra z Vršovic, kde dodnes bývajú, preto tam niekedy dorazila už o siedmej ráno aby pripravila raňajky, prípadne priniesla teplé buchty.

Gottovi vyvárala jeho obľúbené jedlá - králika po provensálsky alebo kysnuté knedle so slivkami sypané tvarohom. Piekla mu, žehlila, prala, triedila poštu, upratovala po jeho milenkách a bujarých večierkoch, jednoducho všetko, čo si viete predstaviť.

Jeho súkromie si ale ctila, a keď mal návštevu, urobila raňajky a zdržiavala sa v kuchyni, kým neodišla. Dom upratovala, až keď bol prázdny.

 Blesk jej tiež položil otázku: "Jaromíra, dostane od vás Karel aj tentoraz jeho milovanú pochúťku? "Nedostane a gratulovať sa tiež nebude," odpovedala prekvapivo.


Na otázku, aký je dôvod, odpovedala, že nie je "s Karlom už v kontakte asi tri roky." Priblížila, že za to môže "jeho pani a nechcem to rozoberať."


"Nie. Posledný pokus som urobila pred rokom. Chcela som mu popriať k Vianociam. Volala som mu päťkrát, nevzal mi to a nezavolal naspäť. Tak som volala jej, tiež niekoľkokrát, ale ani ona to nevzala a nezavolala. Tak som si povedala, že to je jasná odpoveď," prezradila Jaromíra.

DANKO SPÔSOBIL MEDZINÁRODNÚ BLAMÁŽ: Lukašenko je z jeho pozvania "rozhorčený"
Bielorusko dalo jasne najavo ich názor na pozvánku predsedu Národnej rady Andreja Danka. „Na také návštevy prezident nechodí,“ odkázala bieloruská strana. Informácie priniesol Denník N. Čítať ďalej
28 | 06 | 2019 | Roman Suchý


Na jeho oslavu 80. narodenín ani "nejaké pozvanie nečakala." Keď mala od Karla odchádzať, sľúbil jej, že vám bude mesačne posielať dve tretiny platu a zabezpečí, aby to tak bolo až do konca vášho života. Blesk sa jej spýtal, či to stále platí.

"Posielal, ale už asi tak tri roky nie." "A vysvetlil vám prečo?" "Vysvetlili mi, že ich dve malé dcérky chodia na drahé školy a ja mám predsa deti, ktoré sa môžu postarať," odpovedala jeho bývalá gazdiná.