Kalashnikov predstavil ďalšiu generáciu kamikaze dronu (FOTKY, VIDEÁ)
25 | 06 | 2019 I Imrich Kovačič

Skupina Kalashnikov predstavila svoj najnovší prieskumný a útočný dron, ktorý dokáže samostatne lokalizovať a zničiť nepriateľské ciele vo vzduchu, na zemi a vo vode.


Inteligentný „ZALA Lancet“ útočný dron nevyžaduje žiadnu dodatočnú pozemnú alebo námornú infraštruktúru na lokalizáciu a zapojenie svojich cieľov a môže sa spoľahnúť na svoje vlastné prieskumné, navigačné a komunikačné moduly. Dron môže naložiť až 3kg “nákladu” na zasadenie "presného úderu" v okruhu 40 km. 


https://cdn1.kalashnikov.media/prod/9054426b-7aeb-4a61-8451-c928a2059f96-video720

Na rozdiel od predchádzajúcich modelov, má nový UAV, ktorý má vzletovú hmotnosť len 12 kg, nepretržite prenáša video zo svojej cieľovej angažovanosti na potvrdenie úspešného splnenia svojho poslania.


UAV


UAV


"V súvislosti s moderne vedenou vojnou, je dron schopný zasiahnuť ciele vo vzduchu, na zemi i na vode," , poznamenal šéf ruského Rostec Corporation, Sergej Chemezov k UAV (uncrewed aerial vehicle - bezpilotné lietadlo, alebo jednoducho dron), ktorý bol predstavený na medzinárodnom vojenskom a technickom fore ARMY 2019.


Tento systém je nadradený štandardným typom zbraní, ale stojí neúmerne menej.


Lancet je druhým vysoko presným útočným dronom, ktorý tento rok predstavila spoločnosť ZALA AERO, dcérska spoločnosť skupiny Kalashnikov. Spoločnosť prezradila niekoľko technických detailov, ale zdôraznila, že zbraňový systém bol už „testovaný“.