Fico brázdi krajské centrály a manželka si zatiaľ obzerá domy v okolí Bonaparte. Na jeseň chcú byť v novom
25 | 06 | 2019 I Roman Suchý


 Informácie hovoria, že si bývalý premiér hľadá nové bývanie, a to vo vychytenej lokalite v okolí Bonaparte. Jeho hovorca Ján Mažgút informáciu nevyvrátil, ale ani nepotvrdil. Podľa našich zistení sa o strechu nad hlavou zaujíma predovšetkým Ficova manželka Svetlana. Roky Fico tvrdí, že ich luxusný život platí ona. Žeby zatiahla aj nové bývanie?

Lukratívna lokalita im zjavne prirástla k srdcu a hoci Fico rád hovorí, že Bratislava nie je Slovensko, čím chce   naznačiť, že hlavné mesto je tak trochu odtrhnuté od zvyšku Slovenska, ani on na bývanie v hlavnom meste nedá dopustiť. „Je to dočasné riešenie. Ako predseda vlády potrebujem byt, ktorý spĺňa reprezentačné kritériá. Ako súkromná osoba skôr preferujem rodinný dom v okolí Bratislavy,“vyhlásil vtedy. Za prenájom vtedy platil smiešnych 2 650 eur, za energie 200 eur mesačne.


AKTUÁLNE: Saudská Arábia hlási smrtiaci útok na letisko v Abhe
Saudská Arábia oznámila, že dnes krátko po 21. hodine jemenskí povstalci zaútočili na letisko v Abha na juhu arabského kráľovstva. Pri útoku bola jedna osoba zabitá a sedem ďalších bolo zranených. Uviedol to hovorca koalície vedenej Saudskou... Čítať ďalej
24 | 06 | 2019 | Imrich Kovačič

Tento týždeň reagoval Fico na otázku bývania reagoval tak, že stále hľadá, a nezabudol sa posťažovať: „Vždy keď sa niečo objaví a ja mám o to záujem, tak hľadám pozadie toho stavebníka a buď nájdem daňového podvodníka, DPH-čkara, mafiána, človeka, ktorý má záznam v registri trestov, a ja vám nechcem dávať šancu na to, aby ste ma dusili vo vlastnej šťave, od koho zase ten byt kupujem alebo prenajímam.“ 


Jeho ženu Svetlanu každé ráno vídať venčiť ich psa po uličkách okolo Hradu a zábery napovedajú, že si obzerá domy v okolí zatiaľ čo sa on skrýva v centrále Smeru. Informácie hovoria, že viac ako v luxusnom byte Fico prespáva práve na tejto adrese. No práve je skôr znechutený bývať v byte, ktorý prepadol štátu.


V dnešnej dobe sa už totiž koná konkurzný súd, aby napokon došlo k speňaženiu bytu. Fico však zatiaľ môže byt naďalej užívať, lebo nájomný vzťah konkurzom nezaniká. Iba správca môže vyjednávať o zmenách nájomných podmienok, trebárs upraviť toľko kritizované nájomné na komerčné. Byt užívaný expremiérom sa podľa realitných maklérov pohybuje na úrovni 1,6 milióna eur. V rámci dražby sa, samozrejme, môže vyšplhať aj vyššie. To však už expremiéra ako podnájomníka trápiť nemusí, lebo jeho čaká v lete sťahovanie, keďže si dal termín. Vraj do jesene chce mať otázku bývania vyriešenú.