Z PARLAMENTU: Opozícia kritizuje športové poukazy, SNS chce "zdravú generáciu"
24 | 06 | 2019 I TASR

Návrh na zavedenie dobrovoľného príspevku zamestnávateľa na pravidelnú športovú činnosť dieťaťa zamestnanca predstavuje záťaž pre zamestnávateľov. Skonštatoval to poslanec Národnej rady (NR) SR Eduard Heger (OĽaNO) v diskusii v pléne o návrhu z dielne SNS.


Poslanec Dušan Tittel (SNS) tvrdí, že chcú podporiť napríklad aj telovýchovu a obecné športové kluby, ktoré vychovávajú mladých športovcov. Podľa jeho slov chcú, aby vyrastala zdravá generácia.

"Týmto riešením trestáte rodičov, ktorí sa nevenujú športu, ale majú deti nadané iným spôsobom, prináša to zbytočnú byrokraciu pre podnikateľov aj samotných ľudí," skonštatoval Heger. Poukázal na to, že predkladatelia v zákone píšu, že zamestnávateľ to bude musieť schváliť. Tvrdí, že je to záťaž pre zamestnávateľov. "Kde to bude vedieť zamestnávateľ dorovnávať? Nevidím tam mešec pre zamestnávateľa. Na úkor čoho to pôjde? Prémií a podobne?" spýtal sa.

Sporná Agentúra Evka má opäť dosah na štátne zákazky. V hre sú milióny eur
Agentúra, ktorá je známa z kauzy okolo slovenského predsedníctva, sa dostala k novej štátnej zákazke. Zarábať bude vďaka inej firme, s ktorou už má skúsenosti z minulosti. Víťaz súťaže nemá ani web, informujú Aktuality.sk. Čítať ďalej
24 | 06 | 2019 | Roman Suchý


"Systematicky prichádzate s návrhmi, ktoré zamieňajú odmenu za prácu akýmisi naturáliami," podotkla Jana Kiššová (SaS). Rovnako kritizovala to, že podporujú zákonom len šport, pričom veľa detí by rado chodilo na iné krúžky. SNS podľa jej slov zasahuje do benefitového systému firiem.

Tittel argumentoval, že financie pre športové zväzy sa nie vždy premietnu aj do iných menších športových klubov. Podporovať podľa jeho slov treba aj telovýchovu a menšie kluby v obciach, pretože tam mladí športovci vyrastajú. Doplnil, že šport u detí treba podporovať aj preto, "aby nám tu vyrástla zdravá generácia," dodal.

MIMORIADNA SPRÁVA: Okresný súd prerušil trestné konanie s Ivanom Lexom
Trojčlenný senát Okresného súdu Bratislava III v piatok na svojom neverejnom zasadnutí prerušil trestné konanie s bývalým riaditeľom SIS Ivanom L. a spol. v kauze zavlečenia Michala Kováča mladšieho do cudziny. TASR o tom v pondelok informoval... Čítať ďalej
24 | 06 | 2019 | TASR


Zdôraznil, že poukaz je dobrovoľný a medzi zamestnávateľom a zamestnancom musí byť dohoda. Zdôraznil, že kluby musia byť registrované.

Návrh zákona na zavedenie dobrovoľného príspevku zamestnávateľa na pravidelnú športovú činnosť dieťaťa zamestnanca predložili na aktuálnu schôdzu NR SR poslanci SNS. Výška príspevku má byť limitovaná na 55 percent oprávnených výdavkov zamestnanca, najviac však v sume 275 eur za rok. Za oprávnené výdavky sa majú považovať výlučne výdavky na športovanie dieťaťa v športovej organizácii zapísanej v registri právnických osôb v športe.

MIMORIADNA SPRÁVA: Dve nemecké stíhačky Eurofighter sa zrútili v obytnej časti (aktualizované)
Dve nemecké lietadlá Eurofighter sa zrútili v severovýchodnom štáte Meklenbursko-Predpomoransko, potvrdilo ministerstvo vnútra. Podľa nemeckých médií lietadlá údajne spadli do obytnej zóny. Čítať ďalej
24 | 06 | 2019 | Imrich Kovačič