UŽ TO VRIE: Truban a Beblavý sa stretli s Kiskom, na leto plánujú programové priority
24 | 06 | 2019 I TASR

 Na riešenie problémov Slovenska a nových výziev je potrebná spolupráca hodnotovo blízkych politických strán. Zhodli sa na tom predstavitelia koalície Progresívne Slovensko a Spolu Michal Truban a Miroslav Beblavý s lídrom strany Za ľudí Andrejom Kiskom. Po spoločnom stretnutí o tom informovali na sociálnej sieti.


"Zhodli sme sa na tom, čo Slovensko najviac trápi a pred akými výzvami stojíme. Na ich riešenie potrebujeme spoluprácu hodnotovo blízkych politických strán," uviedol Kiska.

Rovnako stretnutie zhodnotil aj Truban. S Beblavým dodali, že preto budú pokračovať v rokovaní o predvolebnej spolupráci. "Najbližším krokom budú rokovania všetkých troch subjektov o programových prioritách," uviedol Truban.

Beblavý minulý týždeň avizoval stretnutie koalície PS a Spolu s Kiskom s tým, že majú záujem, aby sa k nim pridal aj exprezident so svojou novou stranou. Dodal, že pripravení sú rokovať aj s ostatnými demokratickými opozičnými subjektmi.

Kiska odmieta spoluprácu s Druckerom, ale aj s Pellegrinim. Hovorí s Miklošom a stále vábi Remišovú
Kiska opatrne naznačuje, ako chce jeho strana Za ľudí zatiaľ postupovať, no zároveň hovorí, že finálne rozhodnutie urobia v októbri. „Matematika hovorí, že v prvom rade my si musíme spraviť našu domácu úlohu. Naša strana musí predstaviť ľudí,... Čítať ďalej
17 | 06 | 2019 | Aneta Leitmanová