Michael Schumacher je opäť témou dňa. Nové informácie o jeho zdravotnom stave nie sú pozitívne
24 | 06 | 2019 I Roman Suchý

Michael Schumacher je už päť a pol roka držaný bokom od médií i verejnosti. Od incidentu na lyžiach s ním hovorilo len veľmi málo ľudí a takmer nikto nevie, ako na tom slávny pilot Formuly 1 dnes skutočne je. Spolu s pripravovaným dokumentom o jeho živote sa ale objavujú nové informácie, ktoré ukazujú, že stav niekoľkonásobného majstra sveta je zrejme horší, než sa očakávalo.


5. december 2019. Deň, kedy svet po prvýkrát od nehody, ku ktorej došlo v roku 2013, uvidí legendárneho pilota Formuly 1 Michaela Schumachera. Informácie nielen o jeho kariére, ale aj o súčasnom zdravotnom stave, by mal priniesť dokument s názvom Schumacher. Fanúšikovia neprestávajú veriť, že sa v ňom objavia aj on sám. To zatiaľ nie je úplne isté, nepotvrdili to ani samotní tvorcovia dokumentu.

Bývalý šéf F1 Bernie Ecclestone, ktorý sa na dokumente podieľa, ale už skôr prezradil, že snímka bude obsahovať zábery samotného Schumachera u neho doma s rodinou - vôbec prvýkrát od nehody na lyžiach.

Súčasťou filmu budú aj rozhovory s jeho najbližšími - manželkou Corinnou, otcom Rolfom a deťmi Gino-Máriou a Mickom, ktorí si inak svoje súkromie maximálne strážia. Corinna mala v dokumente oceniť Michaela za to, že s vážnymi následkami nehody neprestáva bojovať. "Michael je bojovník a nevzdá sa," tvrdí jeho žena. Nemecké médiá sa na zdravotný stav pýtali aj samotného Bernieho Ecclestona, ten ale už tak dobré správy nemal.

"V tejto chvíli nie je s nami," uviedol s tým, že "keď je jeho stav lepší, zvládne odpovedať na položené otázky." Neurčitá odpoveď sa dá vyložiť rôzne, nahráva ale domnienke, že zdravotný stav pretekára je premenlivý a nie vždy je schopný vnímať a komunikovať.

Toto je čiastka, ktorú si môžu pýtať hackeri na darkwebe za svoje služby
Viete, akú odmenu si pýta hacker, ktorý pôsobí na darkwebe? A čo všetko je za ňu schopný urobiť? Čítať ďalej
24 | 06 | 2019 | Aneta Leitmanová


Doteraz sa pritom malo za to, že Schumacher síce nechodí a nehovorí, je ale schopný vnímať svet okolo seba. Jeden zo Schumacherových príbuzných totiž médiám pred časom povedal, že jazdec sám nie je schopný pohybu, napriek tomu vraj ale nejakým spôsobom s okolím komunikuje.

"Keď Michaela vezmete na invalidný vozík a posadíte ho pred krásne panoráma hôr s výhľadom na jazero, niekedy plače," uviedol vtedy zdroj s tým, že bývalý jazdec prejavuje v určitých situáciách emócie.

Arcibiskup Georg Gänsweina navštívil legendárneho jazdca v roku 2016 a tiež sa zdalo, že má relatívne dobré správy. Tvrdil, že vzhľad pilota sa po nehode veľmi nezmenil. "Sedel som naproti nemu, vzal som do dlaní obe jeho ruky a pozrel sa na neho. Jeho tvár je, ako všetci vieme, typickou tvárou Michaela Schumachera. Teraz je ale trochu plnšia," citoval arcibiskupa nemecký denník Bild.

Od doby, kedy bol Schumacher prepustený z nemocnice, trávi svoj čas v okruhu rodiny a opatrovateľov vo veľkom sídle vo Švajčiarsku. Jeho manželka Corinna pozorne stráži súkromie rodiny a tak na verejnosť prenikajú len veľmi striedme správy. V priebehu rokov sa Schumacherov zdravotný stav údajne zlepšil natoľko, že už nie je pripojený na dýchaciu trubicu.

Dokonca by už ani nemal byť pripútaný na lôžko. Účty za jeho lekársku starostlivosť sa ale šplhajú do astronomických výšin. Potrebuje nadštandardnú lekársku a rehabilitačnú starostlivosť, ktorá je na bežné pomery extrémne drahá.