Toto je čiastka, ktorú si môžu pýtať hackeri na darkwebe za svoje služby
24 | 06 | 2019 I Aneta Leitmanová

Viete, akú odmenu si pýta hacker, ktorý pôsobí na darkwebe? A čo všetko je za ňu schopný urobiť? 


Je všeobecne známe, že na darkwebe viete zohnať čokoľvek - od drôg, falošných dokladov až po hackerské služby. Za jednoduché úkony, ako napríklad nabúrať sa niekomu na Facebook či G-mail, si hackeri pýtajú okolo 60 eur (čo predstavuje približne 0,02 bitcoinu). Samozrejme, jedná sa o nelegálne zákazky.

Etický hacker, ak je zamestnaný v nejakej firme, si môže zarobiť až okolo 3000 eur mesačne. V zahraničí sú tieto sumy niekoľkonásobne vyššie - niekde sa vedia vyšplhať až na 16 až 30 tisíc eur. Záujem o takýchto security testerov stále rastie.

Výbuch skladu muníce v Kazachstane spusti lavínu ďalších výbuchov (VIDEO)
Masívny výbuch otriasol vojenskou základňou v Kazachstane, ktorá slúži ako skladisko munície. Obyvatelia neďalekého mesta zverejňujú apokalyptické videá z tejto katastrofy, ktoré ukazujú silné výbuchy a dym, ktorý sa valí z kritického... Čítať ďalej
24 | 06 | 2019 | Imrich Kovačič


Predpokladá sa, že v nasledujúcich rokoch sa krádeže identity stanú viac bežnou záležitosťou ako v dnešnej dobe. Buď sa bude jednať čisto o finančný prospech alebo priamo manipuláciu obete. Môžeme predpokladať, že niektoré veľké mená, napríklad z prostredia politiky alebo vyšších vrstiev sa stanu obeťami kybernetických útokov.