Irán varuje, že je schopný zostreliť aj ďalšie drony
24 | 06 | 2019 I TASR

Vrchný veliteľ iránskeho vojenského námorníctva kontradmirál Husajn Chanzádí v pondelok uviedol, že Irán je schopný zostreliť aj ďalšie americké špionážne drony podobne ako ten, ktorý minulý týždeň zostrelili Revolučné gardy. Informovala o tom agentúra AP.


Podľa Chanzádího Teherán dokáže "dať ďalšiu drvivú odpoveď... a nepriateľ to vie".

Americký prezident Donald Trump minulý týždeň odvolal vojenský zásah proti Iránu po tom, čo Teherán zostrelil americký prieskumný dron v hodnote viac ako 100 miliónov dolárov. Iránski predstavitelia zásah proti americkému bezpilotnému lietadlu zdôvodnili tým, že došlo k narušeniu iránskeho vzdušného priestoru, čo Spojené štáty popierajú.

Trump však tiež povedal, že oceňuje rozhodnutie Iránu nezostreliť americké pilotované prieskumné lietadlo, na ktorého palube bolo 30 ľudí. Prieskumné lietadlo sa v rovnakom čase nachádzalo v tom istom vzdušnom priestore ako zostrelený dron.

Trump nemôže v žiadnom prípade „odstaviť“ Rusko, aby prijal postoj k Iránu a Venezuele sám
Ruský prezident Vladimír Putin poprel, že by Donald Trump dokázal dohodnúť a zabezpečiť ústupky Ruska v kľúčových otázkach tým, že sa odvoláva na potencionálne nové individuálne stretnutie. Zopakoval však, že Moskva je pripravená na nové... Čítať ďalej
23 | 06 | 2019 | Imrich Kovačič