Hana Hegerová priznala problémy s obličkami. Nie som poslušný pacient, hovorí
20 | 06 | 2019 I Roman Suchý

Kráľovná českého šansónu Hana Hegerová priznala, že ju trápi choroba obličiek. V nemocnici je vraj vďačná aj za jednolôžkovú izbu. Rozhovor priniesol portál idnes.cz.


"Do nemocnice sa vraciam každého pol roka. svojím spôsobom som zodpovedná. Denne doma robím niekoľko smiešnych pohybov, snažím sa, no sú veci, ktoré sama nespravím. Sú tu šikovní doktori aj sestričky. Je mi tu veľmi dobre," ozrejmila Hegerová.

"Zároveň však nie som poslušný pacient. Nepočúvam pána primára Horáčka hlavne v tom, aby som si vždy niekoho zavolala, keď niečo potrebujem," priznáva speváčka.

"Len vďaka barlám sa dopravím tam, kam musí každý sám, a zase späť. Vzhľadom k tomu, že potrebujem piť veľa tekutín, tak by som musela mať stále niekoho pri sebe, aby mi pomohol. Nemôžem sestričky takto obťažovať," dodala Hegerová.

COMEBACK ROKA? Procházka - jediný dnešný zvolený kandidát na sudcu Ústavného súdu, vyšlo mu to až na 4. pokus
Národná rada SR vo štvrtok v tajnom hlasovaní zvolila len jedného kandidáta na sudcu Ústavného súdu SR, ktorého predloží prezidentke Zuzane Čaputovej. Stal sa ním Radoslav Procházka, za ktorého hlasovalo 74 poslancov. Vyhlásili to v pléne po voľbe.... Čítať ďalej
20 | 06 | 2019 | TASR


"Je to osem rokov, čo sa Hana Hegerová rozhodla ukončiť svoju aktívnu spevácku kariéru a ako sa tá doba vzďaľuje, tým viac sa mi po nej cnie," povedal skladateľ a pianista Petr Malásek koncom minulého týždňa v relácii Za scénou. Na október plánuje spoločne s kolegami veľkú koncertnú oslavu 88. narodenín speváčky v pražskom Fóre Karlín.

"Bude to koncert bezo mňa o mne. Budú tam známi speváci, ktorí zaspievajú skladby, ktoré som mala v repertoári. Každopádne ja osobne tam nebudem. Ale ak sa to natočí, tak sa veľmi rada na to pozriem," hovorí Hana Hegerová.