Ruský špión na Slovensku? Ruský investigatívny novinár Golunov ho mal na muške, potom ho záhadne zavreli
14 | 06 | 2019 I Roman Suchý

Kolegovia Ivana Golunova tvrdia, že drogy, kvôli ktorým bol väznený, mu zámerne nastrčili dvaja príslušníci ruskej tajnej služby.


Jeden z nich žije na Slovensku neďaleko Bratislavy, dokonca tu podniká. Informácie prinieslo Investigatívne centrum Jána Kuciaka.

Golunov mal pripravovať článok, ktorý sa mal dotýkať spomínaného Rusa, Igora Medoeva. Novinár chcel dokázať existenciu prepojenia medzi Igorom a jeho synom Maratom na špičky ruskej politiky. Je možné, že ľudia ako on môžu mať vplyv na ruskú políciu, ktorá vtedy zatkla Golunova.

Ruskí tajní nemôžu podnikať v žiadnych oblastiach. Medoevovci ale vlastnia miliónové nehnuteľnosti, a to nielen v Rusku, ale aj na Slovensku. Ako na to zarobili nie známe, na Slovensku im blízke firmy vykazujú nízku aktivitu a biedne výsledky.

Českom sa prehnali silné búrky. Krúpy boli ako pingpongové loptičky!
Tak ako v Poľsku, aj v Česku zažili krupobitie, na ktoré si budú Česi dlho pamätať. Čítať ďalej
14 | 06 | 2019 | Aneta Leitmanová


Medoevovci dokonca vlastnia niekoľko pozemkov aj v Limbachu. Z piatich víl vlastní jeden z komplexov Igor Medoev s jeho manželkou, ďalšie dve ich dcéra s manželom, ktorý pracuje na radnici Moskvy. Zvyšné tri patria Chvílovcom, od ktorých Medoev spomínané vily kúpil.

Medoev presadzuje názor, že s prípadom zatknutého novinára Golunova nemá nič spoločné. Údajne ho nikdy nevidel. "Keď sa vrátim do Ruska, chcel by som sa s ním porozprávať, aby napísal, že my sme sa na tom nepodieľali," povedal Medoev reportérom investigatívneho centra.