Prehľadnejšie návrhy zákonov? Sme rodina prináša riešenie!
09 | 06 | 2019 I TASR

Informatívne konsolidované znenie by sa malo prikladať ku každému návrhu novely zo strany poslancov či výborov. Orientácia v legislatívnych návrhoch by sa tak mala urýchliť. Predpokladá to návrh novely zákona o rokovacom poriadku Národnej rady SR, ktorú na júnovú schôdzu predložili poslanci Sme rodina.


"Cieľom predkladaného návrhu je zefektívnenie práce poslancov NR SR a umožnenie rýchlej orientácie v návrhoch zákonov tak samotným poslancom, ako aj širokej verejnosti, v prípade novelizácie zákonov, ktoré v NR SR predkladajú poslanci alebo výbory, zavedením povinnosti prikladať k návrhu novelizovaného právneho predpisu aj jeho informatívne konsolidované znenie," píšu v predkladaných materiáloch.

Situácia v Smere nesmie ovplyvniť fungovanie parlamentu, inak sú v hre predčasné voľby, varuje Danko
Situácia v Smere-SD nemôže ovplyvniť fungovanie Národnej rady SR. Povedal to predseda parlamentu Andrej Danko v nedeľnej relácii V politike na TA3. Verí, že predseda Smeru-SD Robert Fico si situáciu s premiérom Petrom Pellegrinim... Čítať ďalej
09 | 06 | 2019 | TASR


Poukázali na to, že od roku 2015 slovenský právny poriadok pozná obdobnú povinnosť. Tá sa však podľa ich slov vzťahuje iba na vládne návrhy novelizácií právnych predpisov predkladané do pripomienkového konania v zmysle zákona o tvorbe právnych predpisov a o Zbierke zákonov SR.