Vadala mal pod palcom colníkov v Michalovciach. Polícia o tom vedela už v roku 2013
08 | 06 | 2019 I Roman Suchý

Taliansky podnikateľ Antonino Vadala mal vo svojej firme v Michalovciach priamo okresnú centrálu colníkov, ktorí mu mali nepriamo pomáhať v pašovaní drog.


V sobotu poobede to uviedla talianska verejnoprávna televízia v reportáži investigatívnej novinárky Marie Grazie Mazzolovej, informuje denník SME.

"Okrem toho sa uvádza, že okresný colný úrad v Michalovciach sa nachádza v budove prenajatej spoločnosťou Bovinex Europa a predpokladá sa, že dodávky od Vadalu podliehajú povrchnej kontrole alebo ani takej," napísala slovenská policajná pridelenkyňa v Ríme Dáša Macková talianskej antimafiánskej organizácii DIA.

Malo ísť o sériu listov medzi marcom až novembrom 2013, v ktorých si slovenskí a talianskí policajti vymenieňali informácie o Vadalovi a o jeho pôsobení na Slovensku. Novinárka má spomínané dokumenty k dispozícii, počas reportáže z nich priamo citovala.

Karla Gotta mala biť vlastná manželka. Ten je ale z takého ohovárania znechutený!
Medzi Zlatým slávikom Karlom Gottom a producentom a spevákom Milanom Drobným to poriadne vrie. Drobný mal totiž verejne uviesť, že Karla Gotta mláti jeho žena Ivana. Ten si to ale len tak nenechal. Čítať ďalej
08 | 06 | 2019 | Zuzana Vargová


Pridelenkyňa mala informovať taliansku antimafiu o tom, že Vadala v rámci obchodovania s mäsom do Turecka cez Balkán pašoval aj drogy.

Krytie mu mali poskytnúť colníci, ktorých sídlo bolo priamo v jeho firme v Michalovciach.

Rozdiely medzi vyjadreniami Mackovej a Vadalu sú dva. Vadala vravel, že jemu naklonení colníci pôsobili v jeho firme v Bratislave a maskovali pašovanie drog v ovocí z Južnej Ameriky.

Finančná správa, pod ktorú colníci patria, však vtedy pre SME povedala, že o nijakej Vadalovej firme alebo sklade, kde by mal slovenských colníkov nevie.