Na Súmračnej majú poriadne dusno. Napätie v Smere by sa dalo krájať
06 | 06 | 2019 I Aneta Leitmanová

Už to sú dva týždne, čo sa Robert Fico záhadne vyparil do zahraničia. Začiatkom budúceho týždňa má strana SMER zasadnúť a rozhodnúť o tom, ako budú ďalej pokračovať, keďže eurovoľby prehrali na celej čiare.


Počas Ficovej neprítomnosti sa v Smere začalo hovoriť o nespokojnosti regionálnych štruktúr s výsledkami strany a s prácou vedenia. "Na predsedníctve budeme určite hovoriť aj o eurovoľbách, predpokladám, že bude v priebehu budúceho týždňa," povedal člen predsedníctva a poslanec Smeru Miroslav Číž pre SME. Úpadok preferencii pripisuje dlhoročnému pôsobeniu strany na politickej scéne. Uznal ale, že "výmena je prirodzená vec".

Koncom mája sa Fico vytratil nevedno kam. Nekomentoval ani výsledky eurovolieb, v ktorých Smer skončil druhý. Dokonca aj pred členmi smeru udržiaval svoj odchod v utajení. Niektoré zdroje uvádzali, že bol odcestovaný v Izraeli, kde mal riešiť svoje problémy so srdcom. Podpredseda parlamentu Martin Glváč túto informáciu dementoval.

Fico má byť na dlhodobo plánovanej dovolenke. Spomínalo sa, že by mohol byť v Chorvátsku. Po prvej volebnej porážke od roku 2002 sa začali v strane rozširovať pochybnosti o ďalšom pôsobení strany. Pellegrini priznal, že o situácii so svojím straníckym šéfom ešte nehovoril.

Po eurovoľbách napísali desiatky členov z východu list, v ktorom vyzývajú Fica a Kaliňáka, aby sa vzdali funkcie a kapitulovali. Straníci z tretieho košického obvodu na čele s bývalou europoslankyňou Monikou Smolkovou minulý utorok navrhli za nového šéfa Smeru Pellegriniho.

Napätie silnie aj medzi poslancami Národnej rady za Smer. Poslanec Marián Kéry dúfa v upokojenie situácie. Nepáči sa mu ale forma, akú Smolková zvolila.

Jasmina Alagič šokuje. To už stihla porodiť? Čítajte viac!
Jasmina Alagič s dieťaťom v náručí? Fotografia, na ktorú čakali tisíce fanúšikov, sa včera objavila na jej Instagramovom profile. Balkánskej kráske to na snímke veľmi pristane, ale niečo tu nehrá. Čítať ďalej
06 | 06 | 2019 | Aneta Leitmanová


Ak by došlo k otvorenému súboju medzi Ficom a Pellegrinim o post predsedu strany, na premiérovej strane stoja podpredsedovia Peter Žiga a Richard Raši. Podpredsedovia Robert Kaliňák a Juraj Blanár ešte stále stoja za Ficom.