NA PULZE DŇA: Putin a Trump by sa mohli stretnúť na Slovensku, tvrdí Pravda
06 | 06 | 2019 I Peter Králik

Šéf slovenskej diplomacie pripustil možnosť, že by sa v tomto roku mohol konať na slovenskom území summit lídrov Ruska a Spojených štátov. Miroslav Lajčák sa v tomto zmysle vyjadril na otázku Pravdy, či je možné predstaviť si taký scenár. Minister je člen slovenskej delegácie v Ruskej federácii, ktorú vedie premiér Peter Pellegrini. 


Pellegrini sa stretol s Putinom a pozval ho na augustové oslavy 75. výročia SNP v Banskej Bystrici
„Sme radi, že môžeme s vami prediskutovať hlavné otázky vzájomných vzťahov. Našich občanov spája mnoho priateľských väzieb aj silné putá, ktoré pochádzajú ešte z minulosti, aj s odkazom na predkov v boji proti fašizmu. Slovensko neprepisuje dejiny,... Čítať ďalej
06 | 06 | 2019 | Peter Králik/TASR


„Ide nám hlavne o to, aby oslavy 75. výročia vypuknutia SNP boli dôstojné,“ poznamenal najprv Lajčák. „Preto pán predseda vlády Pellegrini pozval aj prezidenta USA Donalda Trumpa, aj najvyšších predstaviteľov Ruskej federácie,“ pokračoval. Pellegrini osobne tlmočil pozvanie v stredu premiérovi Dmitrijovi Medvedevovi a vo štvrtok šéfovi Kremľa Putinovi. „Nechceme však z osláv robiť preteky… V prvom rade to budú oslavy pre našich ľudí,“ podotkol Lajčák.