Dovolenka v Chorvátsku? Tento rok dávajte pozor na dažde a búrky!
06 | 06 | 2019 I Roman Suchý
Ak sa tento rok chystáte na dovolenkovať v Chorvátsku, isto nebudete sami. Prímorská krajina stále patrí ku najobľúbenejším destináciám Slovákov. Kedy sa z hľadiska počasia oplatí tento rok vyraziť?

Jún ešte nie je na relax v Chorvátsku ideálny. Počasie sa má ku koncu druhého týždňa zblázniť, očakávajú sa dažde. Do konca júna bude potom našťastie už pohodovejšie počasie. Teploty vyrastú k 28 stupňom, prevládať má polojasno až oblačná obloha. Skrátka je to posledný termín, ktorý možno využiť, ak sa chcete vyhnúť tropickým teplotám.

Ekonomické analýzy založené na princípe špionážnych techník. Satelitné snímky sú budúcnosť zberu dát!
Spoločnosť Google skúma a analyzuje dostupné údaje, akými sú napríklad kliknutia na stránky, záujem užívateľov internetu o vyhľadávanie kľúčových slov, alebo údaje z ich dôkladných máp celého sveta, ktoré všetkým používateľom internetu bezplatne... Čítať ďalej
06 | 06 | 2019 | Imrich Kovačič


Od začiatku júla začnú teploty prekonávať 30 stupňov. Počas prvých dvoch týždňov iba mierne, má byť slnečno alebo polojasno. Nočné teploty by sa mali pohybovať okolo 20 stupňov. Od polovice júla sa začne objavovať zvýšený výskyt búrok.

Nezúfajte však! Teploty budú aj naďalej prekonávať 30 stupňov a v noci dokonca vyrastú aj na 25 stupňov. V auguste sa má počasie pokaziť. Očakáva sa ochladenie, teploty by mali klesať aj pod 30 stupňov. Vyjasniť by sa mohlo až v polovici mesiaca, ale len na krátko - približne dva týždne. Ku koncu augusta tak bude všetkým jasné, že sa sezóna oficiálne končí.