GLOSA: Kapitánovi Dankovi definitívne preplo. Považuje za nebezpečné, keď je veľa politických strán
04 | 06 | 2019 I Aneta Leitmanová
Stalo sa zvykom, že výber štátov, kde sa ocitne náš kapitán parlamentu, začína pripomínať zvrátený zoznam exotických destinácií, kde by ste zrovna neplánovali akúkoľvek budúcnosť a nepovažujete ho za miesto na život. Za posledných pár hodín zo všetkých vyčnieva najmä Bielorusko. 

Paradoxne Lukašenko tentokrát za nič nemôže. Aj ho trochu neboráka upodozrievam, že mu návšteva nášho Andreja vyrazila dych. Hovorím o výroku, ktorý by ste skôr čakali od hostiteľa, a nie od predsedu parlamentu krajiny, ktorá so všetkými peripetiami je stále v celku "normálnou" parlamentnou demokraciou.

Danko zas táral v Bielorusku. Veľa politických strán znamená nebezpečenstvo, povedal. To myslí vážne?
Slovensko a Bielorusko majú veľký potenciál pre spoluprácu. Uviedol to predseda Národnej rady SR Andrej Danko po stretnutí s bieloruským prezidentom Alexandrom Lukašenkom. Čítať ďalej
04 | 06 | 2019 | TASR


Čo teda povedal náš Kapitán s končiacim, a zrejme aj neobnoviteľným, mandátom? Počúvajte dobre:

„Ako európsky štát si uvedomujeme riziká, ktoré vychádzajú z digitálneho priestoru, z facebooku, youtube. Aké je nebezpečné, keď tieto médiá ovplyvňujú politiku. Aké je nebezpečné, keď je obrovské množstvo politických strán,“ doplnil Danko.


Milý kapitán Horalka, prosím, neblamuj sa ešte aj pred Lukašenkom. Nekaz to bieloruskému prezidentovi, ktorý sa snaží získať na svoju stranu krajiny EÚ, aby vyvážil totálny vplyv Ruska. Ver, že on ani netušil, s kým má tu "česť".

Na zdravie!