Glosa Petra Králika: OĽaNO je už iba politická škodná. Je dobré, že Pellegrini ide do Ruska!
02 | 06 | 2019 I Peter Králik

OĽaNO sa stáva už iba politickou škodnou, pre ktorú je šírenie nenávisti voči Smeru viac ako národné záujmy Slovenska.


Pustiť sa do Pellegriniho pre cestu do Ruska je nielen úbohé, ale vo chvíli, keď ruská Duma má v legislatívnom procese legitimizáciu československej okupácie, to je aj vrcholne nezodpovedné.

Práve v tejto chvíli je dôležité ísť do Ruska a hovoriť o tom s ruskými predstaviteľmi. To je ochrana slovenských národných záujmov.

Rovnako je dôležité povedať, že legislatívny návrh z dielne ruských komunistov je v rozpore s doteraz oficiálnym postojom Ruskej federácie.

Glosa Petra Králika: Pán Kiska, nie ste slušný človek. Z prezidentského úradu ste urobili stranícku onucu
O dva týždne nastúpi zvolená prezidentka Zuzana Čaputová do úradu. Stane sa tak počas štátnej ceremónie. Posledné dva týždne Kiskovho prezidentského mandátu sa jeho pričinením už budú niesť iba otvorenou kampaňou na jeho vznikajúcu stranu. Napokon... Čítať ďalej
01 | 06 | 2019 | Peter Králik


 
Na pripomenutie je dobrý príklad s Milošom Zemanom. 

Bol to článok na webovej stránke ruskej armádnej televízie Zvezda, podľa ktorého by Československo malo byť vďačné Sovietskemu zväzu (ZSSR) za inváziu vojsk Varšavskej zmluvy v roku 1968, ktorý rozhneval aj českého prezidenta Miloša Zemana. Ten bol 22. novembra 2017 na návšteve Ruska.

Českú delegáciu prekvapil fakt, že článok vyšiel práve v čase Zemanovej návštevy v Moskve. A navyše v situácii, keď ruská strana opakovane varuje pred prekrúcaním historických faktov.

Dôrazné vystupovanie českého prezidenta malo za následok nielen výmaz samotného článku ale aj redaktora z redakcie.

Držme palce nášmu premiérovi, aby sa mu podarilo niečo podobné a aby mal na to odvahu.

OĽaNO sa pustilo do Pellegriniho pre cestu do Ruska. Hovorí o ňom ako o Ficovi 2.0
OĽaNO vyčíta Pellegrinimu, že uprednostnil cestu do Ruska za Putinom, aj keď mal pozvánku na oslavy 75. výročia vylodenia spojencov v Normandii. „Plánuje kvôli osobným záujmom poškodiť zahraničné renomé Slovenska. Vláda opäť dokazuje, že nepozná... Čítať ďalej
02 | 06 | 2019 | Roman Suchý


 
Nenávisť do zahraničnej politiky nepatrí, potrebný je pragmatizmus a realpolitika

Zahraničná politika v predstavách OĽaNO je čistý analfabetizmus. Čo ale máme čakať, keď pod ich vlajkou začal do nej hovoriť zbraňový lobista, ktorému nevyšli sľuby zahraničným zbrojárskym firmám.

Prenášať do slovenskej diplomacie vnútropolitickú nenávisť voči Ficovi a Smeru nie je pri OĽaNO ničím prekvapujúcim.

Príčetní politici by mali zdvihnúť obočie, na chvíľu zavrieť oči a predstaviť si, ako je OĽaNO súčasťou budúcej vlády. Možno aj zvyšok opozície následne uvidí, že s OĽaNO vo vláde budú na najlepšej ceste ku konfliktu s našimi susedmi. Paradigmami v zahraničnej politike sa stanú len floskule a riťolezectvo jedným smerom. To si slovenské národné záujmy v týchto turbulentných časoch naozaj nezaslúžia.