Glosa Petra Králika: Pán Kiska, nie ste slušný človek. Z prezidentského úradu ste urobili stranícku onucu
01 | 06 | 2019 I Peter Králik

O dva týždne nastúpi zvolená prezidentka Zuzana Čaputová do úradu. Stane sa tak počas štátnej ceremónie. Posledné dva týždne Kiskovho prezidentského mandátu sa jeho pričinením už budú niesť iba otvorenou kampaňou na jeho vznikajúcu stranu. Napokon bilboardy, ktorými obvešiava Slovensko hovoria za všetko.


Kiska stratil akékoľvek zábrany a rozbehol otvorenú kampaň na svoju stranu v čase keď je ešte stále prezidentom Slovenska. Je jedno čo za následujúcich 15 dní povie. Do dejín vojde ako ten, ktorý bez škrupuli pošliapal ústavnú funkciu prezidenta a zneužil ju na vlastné stranícke politické ambície.

Predstavte si, že by tak spravil Róbert Fico, alebo akýkoľvek iný politik. Je bezpredmetné to rozvádzať ďalej. Videli by sme mediálne hromženie liberálnych denníkov a možno by sme sa dočkali aj vyhlásení Iniciatívy Za Slušné Slovensko, či ostrého mítingu s hereckými gýčovými a moralistickými posolstvami.

Kiska spustil bilbordovú predkampaň na svoju stranu, pritom je ešte stále v prezidentskom paláci
01 | 06 | 2019 | Roman Suchý


Nič také sa teraz nedeje a nebude diať. Všetci slušnoľudia sú tehotní očakávaním neodvratnej zmeny a vytúženého víťazstva v parlamentných voľbách na budúci rok.

Kiskove dojčence zo "Slušného Slovenska" v záchvate angažovanosti a nedočkavosti výhry dokonca vstúpili rovnako ako Kiska svojim bilboardovým počinom do dejín slovenskej politiky, keď svojou absurdnou podpisovou akciou chceli určovať členom Smeru kto ich má viesť.

Priatelia slušnosť nadovšetko v priamom prenose.

Pán prezident, prezidentský úrad nie je hračka, ktorú si môžete v dlani stláčať ako červený pomaranč, aby ste z neho dostali opojnú šťavu vlastného straníckeho úspechu.

Pán prezident svojou kampaňou ste urazili aj novú prezidentku Slovenska, nemali ste ani toľko slušnosti a citu počkať kým prevezme úrad. Zobrali ste jej dôstojnosť chvíle byť inaugurovaná, pretože ste z jej budúceho úradu urobili iba onucu.

Pán prezident Kiska prestali ste byť definitívne slušným človekom!